Procurorul Anticorupție prins în timp ce lua 1500 de euro mită, trimis în judecată. Riscă până la 6 ani la pușcărie

Procuratura Anticorupție a trimis în judecată procurorul anticorupție suspectat că a pretins și a primit suma de 1.500 de euro pentru a adopta o hotărâre favorabilă în cadrul urmăririi penale.

Foto: sputnik.md

Procurorii au calificat fapta învinuitului drept tentativă de escrocherie, cu folosirea situației de serviciu, așa cum acesta a pretins bani pe o cauză penală care a fost deja clasată.

Potrivit legii, această faptă se pedepseşte cu amendă în mărime de până la 67.500 lei sau cu închisoare de la 2 la 6 ani, în ambele cazuri cu privarea de dreptul de a ocupa anumite funcţii sau de a exercita o anumită activitate pe un termen de până la 3 ani.

Dosarul a fost trimis în judecată. Învinuitul a încheiat un acord de recunoaștere a vinovăției.

UNIMEDIA amintește că procurorul a fost reținut la 9 octombrie, după ce la 7 octombrie, a invitat un petiționar polițist la Procuratura Anticorupţie, căruia i-a arătat materialele cauzei penale și i-a sugerat să-l sune după serviciu. În următoarea zi, aceștia s-au întâlnit lângă un local din sectorul Botanica al capitalei, unde procurorul a primit 1500 euro pentru soluţionarea favorabilă a cauzei penale în privinţa poliţistului. Suspectul a fost reținut în flagrant delict și plasat în izolatorul Centrului Naţional Anticorupţie.


Pub