Filipine: Bilanțul cutremurului cu magnitudinea 6,6 pe scara Richter, ce a lovit insula Mindanao: Cel puțin patru morți și mai mulți copii răniți

Cel puțin patru morți în Mindanao, după ce un cutremur cu magnitudinea de 6,6 grade pe scara Richter, a lovit sudul Filipinelor, cu un epicentru raportat în orașul Tulunan, scrie https://www.aljazeera.com.

Foto: youtube.com

Epicentrul cutremurului a fost localizat în nord-estul orașului Tulunan din provincia Cotabato, la 972 km (604 mile) la sud de Manila, a declarat Institutul filipinez de Volcanologie și Seismologie.

Experții în seismologie au declarat că nu există amenințări ale unui tsunami.

Un elev de 15 ani din liceul provinciei Davao del Sur a fost confirmat mort după ce a fost lovit de un bloc în timpul cutremurului, informează biroul public de informare al orașului Magsaysay din provincie.

CNN Philippines raportează, de asemenea, că un bărbat în vârstă de 66 de ani a murit în Koronadal City, Cotabato de Sud, după ce a suferit leziuni la cap în timpul incidentului.

Un tată și copilul său au fost, de asemenea, uciși în orașul Arakan, Cotabato, potrivit ABS-CBN News.

Un post de radio din Manila a raportat, de asemenea, că mai mulți copii din Tulunan au fost răniți, după ce școala lor s-a prăbușit.

Cutremurul a fost raportat inițial cu magnitudinea de 6,8 grade pe scara Richter, dar ulterior a fost retrogradat la 6,6.


Pub