(video) Un bărbat din capitală, cercetat penal, după ce la domiciliul acestuia au fost depistate droguri în valoare de 100 de mii de lei

Un bărbat din capitală este cercetat penal pentru circulaţia ilegală a drogurilor, după ce la domiciliul acestuia a fost depistat un pachet din polietilenă cu substanțe narcotice de proveniență vegetală de marijuană, și 120 de fire de cânepă, în valoare de 100 de mii de lei.

Astfel, pe parcursul unei săptămâni oamenii legii au documentat activitatea ilicită a unui bărbat, suspectat de comercializarea drogurilor.

În urma investigațiilor, a fost dispusă efectuarea percheziției autorizate în locuința bărbatului, unde a fost depistat un pachet din polietilenă cu substanțe narcotice de proveniență vegetală de marijuană, și 120 de fire de cânepă, se arată în comunicatul Direcției de Poliției a municipiului Chișinău.

În cazul în care bărbatul reușea să le comercializeze era să să obțină un profit în sumă de 100 000 lei.

Plantele au fost ridicate, sigilate conform procedurii și expediate la Centrul tehnico-criminalistic şi expertize judiciare, pentru efectuarea expertizelor.

Bărbatul nu este la prima abatere, anterior fiind judecat pentru infracțiuni analogice și furturi.

Actualmente, bărbatul este cercetat penal pentru circulaţia ilegală a drogurilor, etnobotanicelor sau analogii acestora, care conform legislației în vigoare se pedepsește cu închisoare pe un termen de la 1 la 6 ani.

Totodată, polițiștii în continuare întreprind măsuri speciale de investigație și urmărire penală în scopul stabilirii și altor persoane implicate.


Pub