Avocatul lui Vladimir Plahotniuc, despre căutarea internațională și interstatală a clientului său: „Sunt în România, nu cunosc nimic despre asta”

Avocatul lui Vladimir Plahotniuc, Vlad Roșca a declarat că nu cunoaște despre cererea de căutare internațională și interstatală de către CNA, emisă de Procuratura Anticorupție, din motiv că s-ar afla acum în România.

Foto: UNIMEDIA

Solicitat de UNIMEDIA, Vlad Roșca a declarat că se află în România în vacanță la moment și nu cunoaște despre faptul că, candidatul său a fost dat în căutare internațională și interstatală de către CNA.

„Sunt în România, nu știu ce anunț a făcut Procuratura Generală. Sunt în vacanță acum”, a punctat Vlad Roșca.

Întrebat de ce clientul său nu s-a prezentat la audieri având în vedere că dânsul a solicitat amânarea audierii lui Plahotniuc, avocatul fostului lider al PDM a specificat că a solicitat această amânare, deoarece a știut sigur că trei săptămâni clientul său nu va fi în țară.

„ Eu am solicitat amânarea pe trei săptămâni, invocând faptul că acesta nu va fi prezent în țară. Nu am spus că o să vină sau că va veni. Eu am spus că sigur trei săptămâni nu va fi în țară. Ulterior ce se va întâmpla nu am afirmat nimic.

Când se va prezenta la audieri, avocatul fostului deputat PDM, nu cunoaște.

„Nu cunosc, nu pot să vă spun.”, a adăugat Roșca.

UNIMEDIA amintește că la data de 9 octombrie curent, avocatul fostului deputat Vladimir Plahotniuc, a cerut procurorilor de la Procuratura Anticorupţie să amâne audierile cu cel puțin trei săptămâni, din motiv că Vlad Plahotniuc nu este în țară și nu se poate prezenta. Această solicitare a venit după ce Vlad Plahotniuc, a fost citat de Procuratura Anticorupție în contextul în care acesta are statut de bănuit într-un dosar penal - spălarea banilor, săvârșită în proporții deosebit de mari.

Pe 10 octombrie curent procurorii anticorupție au cerut mandat de arestare pe un termen de 30 de zile pe numele lui Vlad Plahotniuc. La 11 octombrie curent, Judecătoria Chișinău a emis mandat de arest preventiv pe numele lui Vlad Plahotniuc.

Reamintim că Procuratura Anticorupție a emis un comunicat cu puțin timp în urmă prin care a anunțat că fostul lider PDM, Vladimir Plahotniuc a fost dat în căutare internațională și interstatală de către Centrul Național Anticorupție.


Pub