Pentru prima dată din 2011, un exit-poll va fi efectuat în ziua turului doi al alegerilor locale generale

Asociația pentru Dezvoltarea Echitabilă va efectua un sondaj de opinie la ieşirea din secţiile de votare (de tip exit-poll) în ziua de 3 noiembrie 2019, în cadrul turului doi al alegerilor locale generale.

Foto: UNIMEDIA

Cu șase voturi, asociația a fost înregistrată de către Comisia Electorală Centrală, la ședința de astăzi. Președintele CEC, Dorin Cimil, a votat împotrivă.

Exercițiul urmează a fi efectuat în cooperare cu Compania de consultanță politică „POLIEXPERT”, pentru care au fost contractate două companii specializate: Compania de Cercetare Sociologică și Marketing „FOP-STAR” și Institutul de Marketing și Sondaje „IMAS INVENT”.

Sondajul va fi efectuat în 67 de secții de votare. Rezultatele exit-pollului vor pot fi anunțate doar după închiderea secțiilor de votare.

Comisia a acreditat 164 de persoane desemnate să efectueze sondajul de opinie şi a aprobat modelul legitimaţiei operatorului de interviu.

Ultimii operatori de efectuare a exit-pollurilor au fost înregistrați în luna mai, anul 2011, a precizat Maxim Lebedinschi, membru CEC.


Pub