Responsabili din școli și grădinițe, convocați în ședințe cu privire la utilizarea produselor neconforme în alimentația copiilor

Responsabili din școlile și grădinițele municipiului Chișinău au fost convocați, astăzi, în ședințe privind utilizarea produselor neconforme în alimentația copiilor.

Foto: diez.m

Direcția teritorială pentru siguranța alimentelor Chișinău a desfășurat ședințe de lucru cu factorii de decizie ai instituțiilor de învățământ școlar și preșcolar (directori, asistente medicale, șefi de producere) din toate sectoarele capitalei, precum și din suburbii.

Subiectele discutate au vizat procedura de recepționare a produselor alimentare în instituțiile de învățământ, inclusiv următoarele aspecte:

- condițiile de transportare a produselor alimentare,

- actele de însoțire și marcarea corespunzătoare a produselor alimentare,

- examenul vizual (organoleptica) la etapa recepționării produselor alimentare,

- condițiile de păstarare a produselor/ regim de temperatură, umiditate etc.

- respectarea normelor de igienă în procesul manipulării și preparării produselor/bucatelor pentru consum,

- respectarea procedurii și a normelor din domeniul alimentar la toate etapele de preparare a bucatelor pentru consum, conform fișelor tehnologice aprobate,

- procedura de returnare a produselor neconforme sau suspecte (documentarea oficială a cazurilor).

O atenție deosebită s-a atras procedurii de recepție și prelucrare a peștelui congelat. Au fost emise recomandări subiecților contractanți, de a contracta, pe viitor, pește congelat care a fost supus procesării primare.

UNIMEDIA amintește că recent, prim-ministra Maia Sandu a anunțat despre 73 de loturi de pește infestat, care au ajuns să fie comercializate în Republica Moldova. Șefa Guvernului a atenționat despre faptul că acest pește ar putea fi livrat și în instituțiile de învățământ, cele medicale și în penitenciare.


Pub