(video) Premieră: Noua Toyota GR Supra GT4 – minus 145 kg şi plus 90 CP/150 Nm

După prezentarea a trei concepte într-un an de zile (Toyota GR Supra Racing Concept, Toyota GR Supra Super GT Concept şi Toyota GR Supra GT4 Concept), iată că într-un final compania niponă prezintă o maşină de curse cu acte în regulă pe baza noii generaţii Toyota GR Supra.

Foto: autoblog.md

Vânzările către echipe sportive vor demara în Europa din martie 2020, în America de Nord din august, iar Japonia/Asia tocmai din octombrie. Automobilul este omologat la nivel internaţional pentru a participa în serii de curse precum Super Taikyu Series (Japonia), GT4 European Series & VLN Endurance Championship Nürburgring (Europa) sau Michelin Pilot Challenge Series (SUA), şi este mai multe decât perfectă pentru piloţi privaţi, cât şi pentru echipele mici care au un buget restrâns.

Noua Toyota GR Supra GT4 este făcut pe baza automobilului deja produs în serie, primul model global dezvoltat de către divizia TOYOTA GAZOO Racing. Sub capotă a păstrat motorul original marca BMW, de 3.0 litri şi cu şase cilindri în linie, cu un singur turbo compresor twin-scroll, dar modificat să producă acum 430 de CP şi tocmai 650 Nm de cuplu. Află mai multe, dar şi cât costă, pe AutoBlog.MD


Pub