Doi frați sunt căutați în Irlanda de Nord în cazul camionului cu 39 de morți

Poliţia britanică a informat marţi că a dat în urmărire doi fraţi originari din Irlanda de Nord în legătură cu moartea celor 39 de migranţi găsiţi săptămâna trecută într-un camion, într-un parc industrial în apropiere de Londra, transmite Reuters.

Foto: Essex Police

Ronan Hughes, în vârstă de 40 de ani, şi fratele său Christopher, de 34 de ani, din localitatea Armagh, sunt suspectaţi de omor din culpă şi trafic de persoane, a indicat poliţia din Essex.

Şeful acesteia, Stuart Hooper, a afirmat că ‘găsirea şi audierea fraţilor Hughes este crucială pentru anchetă’.

‘În acest moment, credem că ei se află în Irlanda de Nord, dar au legături şi cu Republica Irlanda’, a mai spus Hooper, făcând apel la persoanele care ştiu unde se află cei doi sau au informaţii despre aceasta să sune la poliţie.

Luni, şoferul camionului, Maurice Robinson, a compărut în instanţă pentru acuzaţiile de omor din culpă, spălare de bani, complicitate la trafic de persoane şi la imigraţie ilegală.

Pentru ultimele două capete de acuzare, procurorii afirmă că Robinson a acţionat în complicitate cu Ronan Hughes şi cu alte persoane.

În afara lui Robinson, anchetatorii au arestat alte trei persoane, însă acestea au fost eliberate pe cauţiune. Poliţia din Irlanda a reţinut, de asemenea, un bărbat în legătură cu aceeaşi anchetă.

Sursa: Agerpres


Pub