Învățătoare timp de cinci decenii
Social 28 octombrie 2019, 22:12 | 4292

A crescut generatii intregi de elevi, carora le-a insuflat dragostea de carte si i-a invatat sa fie primii in toate. Vorbim despre Lidia Grajdeanu, care a fost invatatoare timp de cinci decenii si s-a dedicat copiilor din satul Abaclia, raionul Basarabeasca. La cei 86 de ani ai sai, femeia isi aminteste cu dor de timpul petrecut intre peretii scolii si ii pare rau ca acum nu mai are puteri sa ajunga acolo. Au fost cei mai frumosi ani din viata, adauga fostul dascal.

De când nu mai lucrează, aude vocile elevilor doar când ei ies afară în timpul recreațiilor. Fosta învățătoare NU stă departe de școală, dar nu poate ieși din curtea casei sale nici ajutată de cele două bastoane pe care se sprijină.

Pe lângă faptul că era învățătoare, Lidia Grâjdeanu organiza șezători și a fost mai mulți ani președinta Sfatului de Femei din localitatea sa.

Satul și oamenii nu mai sunt cum erau cândva, povestește Lidia Grâjdeanu.

Pentru perioada rece a anului are câteva lemne și tizic, dar nu-i vor ajunge ca să încălzească soba până la primăvară, spune fostul dascăl.

Pentru că știe să toarcă și să tricoteze de o viață, asta face și acum. Acestea sunt ocupațiile Lidiei Grâjdeanu de când se lasă frigul tomnatic și toată iarna.

Din lâna toarsă, împletește ciorapi pentru ea și alți săteni.

Opinia ta contează. Comentează!
Din aceeaşi categorie