Mii de oameni au luat cu asalt străzile capitalei chiliene, Santiago
Externe 29 octombrie 2019, 16:20 | 1018

După câteva zile de acalmie, mii de oameni au luat din nou cu asalt străzile din Chile, în ciuda remanierilor guvernamentale anunțate de președintele țării. Protestatarii cer în continuare servicii sociale mai bune, eliminarea inegalității și lipsirea de privilegii a politicienilor îmbogățiți peste noapte. Manifestația a degenerat în acte de vandalism și confruntări violente cu forțele de ordine.

Centrul capitalei Santiago a fost paralizat de mii de protestatari ieșiți în stradă pentru a le cere guvernanților reforme economice gândite în favoarea cetățenilor. Furioși, mai mulți manifestanți au vandalizat o stație de metrou și au incendiat o clădire care adăpostește câteva restaurante. Forțele de ordine au fost atacate cu pietre și au ripostat cu tunuri cu apă. Oamenii au ieșit în stradă la scurt timp după ce președintele chilian, Sebastian Pinera, a înlocuit opt miniștri cheie ai Cabinetului și a dat asigurări că ține cont de cerințele protestatarilor.

Ani la rând, Chile a fost considerată drept țara cu cea mai stabilă și prosperă economie din America Latină. Protestatarii spun însă că nu au resimțit această creștere economică, de care s-ar fi bucurat doar guvernanții.

Protestele au făcut până în prezent 18 victime, iar sute de oameni au fost reținuți. 

Opinia ta contează. Comentează!