Discurs ținut sub steagul separatiștilor
Politic 29 octombrie 2019, 16:29 | 1465

Un steag, pe care regimul de la Tiraspol îl numește ”drapelul republicii moldovenești nistrene”, a fost atârnat la un eveniment sportiv duminică, la Chișinău. Expunerea unui simbol al separatismului nu l-a împiedicat pe consilierul lui Igor Dodon în domeniul educației, culturii și cercetării, Corneliu Popovici, să rostească un discurs în fața acestui steag.

În cadrul evenimentului sportiv, care a reunit mai mulți copii ce practică artele marțiale, consilierul Corneliu Popovici le-a transmis tuturor participanților un cuvânt de salut din partea lui Igor Dodon. Faptul că în spatele său, pe perete era afișat steagul regiunii secesioniste, lângă drapelele Republicii Moldova și cel al Ucrainei, nu l-a deranjat. Solicitat pentru un comentariu, consilierul prezidențial Corneliu Popovici a insistat că la competiția respectivă a fost arborat și onorat un singur drapel - cel al Republicii Moldova, iar alte simboluri nu a fost onorate. Totodată, Popovici ne-a îndemnat să ”nu căutăm purici acolo, unde ei nu sunt”.

La evenimentul sportiv care desfășurat sub steagul bicolor al regimului separatist de la Tirtapol a participat și vicepretorul sectorului Râșcani al Chișinăului, Valentin Vdovicenco. Într-un mesaj pe Facebook, el a scris - cităm - ”m-am uitat numai la mulțimea frumoasă de copii, care au venit la aceste competiții, nu am observat această prostie a organizatorilor”. Citat închis. Președintele Clubului sportiv de karate ”Maestrul”, care ar fi principalul organizator al evenimentelor, nu ne-a răspuns la solicitările noastre de a explica cele întâmplate. 

Opinia ta contează. Comentează!