Averea lor înseamnă șapte copii
Social 29 octombrie 2019, 17:51 | 1594

Soții Curicheru din satul Popovca, raionul Fălești, spun că averea lor înseamnă cei șapte copii, pe care îi cresc cu multă dragoste și greutățile vieții nu îi sperie. Toți cei nouă membri ai familiei se înghesuie în două camere ale unei case vechi. Spațiul mic nu este însă problema lor cea mare, ci faptul că locuința se încălzește greu de la singura sobă pe care o au. Ar vrea să instaleze un sistem autonom de încălzire, dar e prea scump pentru venitul modest al capului familiei.

Andrei și Ecaterina s-au cunoscut acum 11 ani. Pe atunci, el avea 19 ani, iar ea - 18.

De atunci sunt o familie, care cu timpul a devenit numeroasă. Au șapte copii. Cel mai mic are cinci luni, iar cel mai mare - 10 ani.

Au stat nouă ani în locuințe închiriate, iar acum doi ani s-au mutat în casa în care trăiesc acum. Nu demult au reușit să o cumpere cu ajutorul altor oameni. Ecaterina spune că fiecare zi este o provocare pentru ea.

Andrei lucrează în construcții, dar este o muncă ocazională. Spune că face cel mult trei mii de lei pe lună. La acest venit se adaugă ajutorul social, de 2.500 de lei.

Cu toate acestea, Andrei se întreabă îngrijorat cum vor face față iernii. În casă au doar o sobă, care încălzește cu greu cele două dormitoare, iar lemnele sunt cam puține.

Camera fetelor mai mari se încălzește cel mai greu.

De asta, Andrei ar vrea să instaleze un sistem autonom de încălzire.

Bărbatul mai are o dorință...

Și copiii visează la o casă mai spațioasă.

Opinia ta contează. Comentează!
Din aceeaşi categorie