În satul Chetrișul Nou, raionul Fălești, locuiește un singur om
Social 29 octombrie 2019, 21:32 | 35630

Un om este fericit în satul lui, chiar dacă nu mai are cu cine schimba o vorbă, nu are telefon, curent și nici internet. Constantin Grosu este, de o habă de vreme, singurul locuitor la satului Chetrișul Nou, raionul Fălești. Soția și cei trei copii muncesc peste hotare, dar el nu vrea să plece și gospodărește înainte, în speranța că ai lui vor veni vreodată. ”Pe vremuri, satul avea peste douăzeci de case, iar prin mahala se auzeau râsete de copii”, își amintește bărbatul.

După un drum anevoios, la poalele pădurii am găsit casa singurului locuitor al satului Chetrișul Nou din raionul Fălești, Constantin Grosu. Are 56 de ani și aici s-a născut. Diminețile lui încep la fel, de ani de zile...

Cândva, satul era plin de oameni, nu ca acum...

Familia lui e departe, dar el stă în așteptare...

Bărbatul s-a obișnuit să-și ducă viața rupt de lume - fără curent, internet sau telefon. Deși, spune că are de toate...

În gospodărie, Constantin are multe de toate, dar nu poate vinde nimic din ceea ce crește pe lângă casă. Până la șosea e departe, iar de acolo până în Fălești e și mai greu de ajuns. În schimb, se bucură de musafiri, chiar dacă aceștia vin rar.

S-au făcut patru ani de când satul Chetrișul Nou, aflat în componența comunei Chetriș, raionul Fălești, are un singur locuitor. Conform recensământului din 2014, nouă localități au rămas, oficial, fără oameni. În 118 sate trăiesc mai puţin de 100 de persoane. Alte 66 de localități ar avea până la 50 de oameni înregistrați. 

Opinia ta contează. Comentează!
Din aceeaşi categorie