18:22:20 19.04.2024
Stiri

Confruntarea „la cuţite” dintre Ceban şi Năstase NU afectează coaliţia „ACUM" - PSRM: „Socialiștii și ACUM vor trebui să COLABOREZE în CMC"

Partide/Comunicate 29.10.2019 09:00 Vizualizări1405 Autor: Ziarul National
Confruntarea „la cuţite” dintre Ceban şi Năstase NU afectează coaliţia „ACUM


Deputatul socialist Gaik Vartanean și deputatul fracțiunii PAS, Vladimir Bolea, susțin că aceste confruntări deschise dintre candidații la funcția de primar al municipiului Chișinău din partea celor două formațiuni, Ion Ceban și Andrei Năstase, nu afectează activitatea coaliției de guvernare.

În timp ce Vladimir Bolea susține că declarațiile pe care le face Andrei Năstase constituie viziunea lui proprie și îndeamnă oamenii să înțeleagă că aceasta este campania electorală, Gaik Vartanean este de părere că reprezentantul „ACUM”, contracandidatul lui Ion Ceban, întrece măsura uneori și nu prezintă probe, transmite IPN.

Gaik Vartanean este de părere că atunci când Andrei Năstase trece de anumite granițe, trebuie să fie pus la punct. „Cunoscând ce înseamnă activitatea în Primărie, în CMC, noi propunem un mecanism funcțional de colaborare care și-a demonstrat eficiența la nivelul Parlamentului, iar în schimb vedem declarațiile unui om care nu prezintă dovezi referitor la învinuirea de participare a socialiștilor la ilegalități”, a declarat socialistul.

Potrivit lui, Andrei Năstase trebuie să înțeleagă că, indiferent dacă vrea sau nu, dar socialiștii și blocul „ACUM” vor trebui să colaboreze împreună în CMC.

Deputatul fracțiunii PAS, Vladimir Bolea, spune că nu vede de ce ar exista probleme la nivelul coaliției din cauza confruntării dintre candidații la șefia Primăriei capitalei.

„Aceasta este o campanie electorală. (...) Coaliția a fost creată drept răspuns la cerințele oamenilor. Anume drept răspuns la cerințe, nu la dorințe, pentru a lucra în favoarea dezvoltării Republicii Moldova. Noi ne-am unit eforturile pentru a schimba ceea ce s-a creat în jurul nostru”, a afirmat parlamentarul.

În ceea ce privește acuzațiile aduse de către Andrei Năstase contracandidatului său, Vladimir Bolea spune că aceasta este viziunea proprie a candidatului blocului „ACUM” și acest lucru nu are tangență directă cu funcționarea majorității.

Ion Ceban și Andrei Năstase vor concura duminică, 3 noiembrie, în al doilea tur de scrutin pentru fotoliul de primar al municipiului Chișinău. În primul tur, Ion Ceban a acumulat 40,19% din voturi, iar Andrei Năstase - 31,08%.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

15.04.2024 09:20 Nicolae Negru Nicolae Negru // Simțul realității și...

12.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Recensământul ca o f...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md