03:50:10 19.04.2024
Stiri

OPINIE // „Trecutul unor candidați este prea încărcat de pete, prea plin de ceață și, într-adevăr, ridică îngrijorări. Campion la pete și ceață este dl Năstase”

Partide/Comunicate 29.10.2019 14:19 Vizualizări940 Autor: Ziarul National
OPINIE // „Trecutul unor candidați este prea încărcat de pete, prea plin de ceață și, într-adevăr, ridică îngrijorări. Campion la pete și ceață este dl Năstase” Facebook


„Alegătorii ar vrea să voteze un viitor frumos, însă campania a fost mai puțin despre viitorul Chișinăului și mai mult despre trecutul candidaților. Trecutul unor candidați este prea încărcat de pete, prea plin de ceață, și într-adevăr ridică îngrijorări. Campion la pete și ceață este dl Năstase. Nu este clar ce a lucrat dl Năstase în Germania. Ce a învățat, ce experiență administrativă are și ce probleme știe să rezolve”, este de părere sociologul Ian Lisnevschi, care semnează un material pentru politics.md.

Potrivit acestuia, ridică întrebări faptul că Andrei Năstase nu l-a acționat în instanța de judecată pe fostul primar al capitalei, Dorin Chirtoacă, care în mai multe rânduri l-a acuzat pe liderul PPDA că ar fi prejudiciat statul cu milioane de euro.

„Votul pro Rusia la APCE al dlui Năstase probabil are rădăcini în trecutul lui. Coroana confuziilor din trecutul dlui Năstase o fac acuzațiile venite de la viceprimarul general de București, dl Bădulescu. Acuzații grave de colaborare cu serviciile speciale ruse, de contrabandă și altele. Și Ion Ceban are vulnerabilități în trecut. Dar are mai puține pete și ceață. Avantajul lui Ceban este experiența și educație de invidiat. Subiectul pe care jurnaliștii îl atacă pe Ceban este bunăstarea lui, care unii o consideră prea mare comparativ cu veniturile declarate. Dar este mai curând o examinare subiectivă, deoarece examinarea veniturilor lui Ceban și a proprietăților lui a fost realizată regulat”.

La capitolul previziuni, Lisnevschi a preferat să privească mai larg. Sociologul susține că finalitatea campaniei pentru Chișinău este doar o etapă în viața candidaților.

„Campania lui Ceban a este frumoasă, îndrăzneață și coerentă. Ceban a făcut un serviciu PSRM-ului - o tranziție inteligentă spre centru. Rezultatul lui Ceban din primul tur, și comportamentul lui în campanie, pot servi drept fundament pentru ascensiunea sa. Campania dlui Năstase e de un model parazitar. Esența și surpriza campaniei dlui Năstase au fost primarii orașelor mari românești. Dl Năstase a ales să se asocieze cu rezultatele unor manageri recunoscuți. Prin aceste manevre Năstase, probabil, a încercat să ascundă golurile din trecut: golurile de cunoștințe, de experiență managerială, de rezolvare a problemelor, de dezvoltare, etc”.

Sursa citată mai spune că Andrei Năstase s-a pomenit într-o capcană acum. „Să piardă campania, înseamnă să revină la MAI, unde lucrurile nu i-au reușit, și chiar vizibil l-au obosit. Așteptările societății de la ministrul de Interne sunt mult mai mari decât de la unul din liderii protestelor. Dl Năstase e comod „pe baricade” și acum simte lipsa lui Plahotniuc. Nu are cu cine lupta și pe cine acuza de toate relele. Primăria nu va fi succesul dlui Năstase. Primăria va fi sfârșitul dlui Năstase și o perioadă confuză pentru Chișinău”, conchide acesta.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
15.04.2024 09:20 Nicolae Negru Nicolae Negru // Simțul realității și...

12.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Recensământul ca o f...

08.04.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Ne va apăra sau nu R...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md