/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 786: Sânge la Dnipro, avertizare de rang înalt și sprijin G7. Zelenski: „Trebuie să înfrângem teroarea”

/VIDEO/ Cu câteva zile înainte de turul II al alegerilor, în fața Primăriei Căușeni se împart cartofi gratis. „V-au spus pentru cine să votați?”

missing
29 octombrie 2019, ora 18:49

Cu câteva zile înainte de turul doi al alegerilor locale în fața clădirii Primăriei din Căușeni se împart cartofi la pensionari. Legumele se dau cu bonul pentru pâine socială, pe care pensionarii pot să-l obțină de la Primărie, și sunt repartizați de o angajată al serviciului tehnic. Când își iau cartofii, pensionarilor li se zice să voteze cu Grigore Repeșciuc, candidatul Partidului Democrat (PDM) la șefia Primăriei Căușeni, spune un consilier din oraș, care ne-a expediat înregistrările video la adresa redacției noastre.

Unii dintre beneficiari confirmă faptul că au fost încurajați să voteze cu Repeșciuc, alții spun că ei au capul lor și vor decide singuri cui să-i dea votul pe 3 noiembrie:

„Nu ne zice nimeni nimic, fiecare are mintea lui”;

„Nu ne cumpără nimeni că noi avem câte ceva în cap”;

„- Ce a zis doamna ca duminică viitoare să ai în vedere? Ți-au zis să votezi cu Repeșciuc? – Da, duminica viitoare. Da, da îl votăm. Noi îl votăm, da”.

La rândul ei, femeia responsabilă de repartizarea cartofilor neagă și zice că ea nu a îndemnat pe nimeni să-l voteze pe democrat: „Măi, măi, măi, măi, măi, omul cu cine vrea, cu acela votează”.

Un alt angajat al Primării Căușeni spune că legumele au fost aduse de un deputat, iar Asociația Pensionarilor se ocupă cu repartizarea cartofilor: „Listele sunt în Primărie de mult. Acei care primesc pâine, primesc și cartofi”. 

Între timp, Grigore Repeșciuc se află la Chișinău și zice că nu cunoaște ce se întâmplă la Căușeni: „Mă scuzați, eu sunt deputat, nu primar, întrebați-l pe domnul primar cu ce se ocupă. Eu nu cunosc de așa ceva. Prima dată aud. Eu știu că Primăria dă ajutoare permanent, dar întrebați-l pe domnul primar și el o să vă spună. Se vor clarifica, sunt organele care poate au fost sesizate, eu nu cunosc și nici nu mă interesează (…). Cred că adversarii ceva s-au gândit să facă. A mai rămas o săptămână și o să vedem cine o să câștige (…). Eu știu precis că eu o să câștig și așa, de ce trebuie să împart eu pomenile acestea?”, a spus Grigore Repeșciuc, contactat de TV8.md.

La rândul său, primarul interimar al orașului Căușeni, Victor Lebedev, zice că legumele au fost oferte gratuit de către un agent economic și așteaptă de mult timp să fie împărțite pensionarilor: „Ce are ceea ce dă Primăria cu domnul Repeșciuc? Nu are nimic în comun repartizarea cartofilor cu votarea. La noi și așa oamenii primesc lunar taloane pentru pâine și nu e nimic ieșit din comun. Cartofii aceștia stau încă de la Ziua Vinului, atunci un agent economic ne-a zis că poate să ofere acești cartofi gratis pentru Primărie, pentru bătrâni. El le-a selectat, acelea mari le-a lăsat lui pentru vânzare, iar acestea mai mărunțele le-a dat. Noi demult trebuia să le  dăm, dar vedeți că a început campania electorală… Nu are nimic comun lucrul Primăriei și cu alegerile”, a declarat Victor Lebedev, pentru TV8.md.

Grigore Repeșciuc a fost primar de Căușeni până în iarna anului trecut, când a decis să candideze la alegerile parlamentare. Acesta a degrevat din funcția de edil când a devenit deputat, dar în toamna acestui an s-a răzgândit și a decis să candideze pentru un nou mandat de primar. Repeșciuc a acces în turul doi al alegerilor locale, clasându-se pe prima poziție în urma scrutinului de pe 20 octombrie, cu un rezultat de 37,74%. Contracandidatul său în turul doi este Anatolie Donțu, de la Blocul ACUM, care a obținut în primul tur un rezultat de 26,29%.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram