/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 786: Sânge la Dnipro, avertizare de rang înalt și sprijin G7. Zelenski: „Trebuie să înfrângem teroarea”

ULTIMA ORĂ. Din 20 au rămas 4. Numele candidaților la fotoliul de procuror general, propuse CSP

missing
29 octombrie 2019, ora 19:10

Din 20 de candidați la funcția de procuror general al Republicii Moldova, au fost selectați patru, care vor fi propuși Consiliului Superior al Procurorilor. Este vorba despre Crîșmaru Oleg, Gribincea Vladislav, Soltan Veaceslav, Stoianoglo Alexandr, selectați în urma etapei de interviu de către membrii Comisiei de preselectare.

Concursul pentru funcția de procuror general a fost anunțat de Ministerul Justiției pe 30 septembrie. La concurs s-au înscris 20 de candidați, însă doar 16 au fost admiși la concurs de membrii Comisiei de preselectare.

Din componența aceste comisii fac parte:

1. Olesea Stamate – ministrul justiției;
2. Raisa Botezatu – fost judecător;
3. James Hamilton – expert internațional în domeniul procuraturii;
4. Sergiu Baieșu – doctor în Drept, profesor universitar, Universitatea de Stat din Moldova;
5. Igor Boțan – director executiv al Asociației Obștești „Asociația pentru Democrație Participativă”, reprezentant al soietății civile;
6. Dumitru Postovan – expert național desemnat de Președintele Parlamentului;
7. Tatiana Buianina – psiholog, membru fără drept de vot.

 

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram