‹ adv ›
‹ adv ›
‹ adv ›
joi, 18 aprilie, 2024
8.9 C
Chișinău
‹ adv ›
HomepageȘtiriSUA interesată de crearea unui punct de procesare a cartofului dulce în Moldova, inclusiv,...

SUA interesată de crearea unui punct de procesare a cartofului dulce în Moldova, inclusiv, spălarea și ambalarea acestuia

‹ adv ›

Comentarii

‹ adv ›

Recent, reprezentanți ai MADRM a avut o întrevedere de lucru cu o delegație a Reprezentanței pentru Comerț a Statelor Unite ale Americii. Principalele subiecte puse în discuție țin de intensificarea comerțului bilateral, în special, cu carne de vită, armonizarea legislației pe cerințele fitosanitare pentru importul sau exportul de plante și produse vegetale, cerințele de plasare pe piață a produselor de uz fitosanitar și îngrășăminte și cerințele privind siguranța alimentelor de origine vegetală, conform Acordului de asociere Republica Moldova – Uniunea Europeană.

Reprezentanții SUA au întrebat dacă este posibil de creat un punct de procesare a cartofului dulce din SUA, inclusiv, spălarea și ambalarea acestuia pe teritoriul Republicii Moldova pentru export în țările europene. MADRM a menționat că o decizie în acest sens va fi luată doar după ce vor fi asigurate normele pentru păstrarea echilibrului mediului și după ce autoritățile competente vor evalua riscul pătrunderii organismelor dăunătoare în cartoful dulce sau prin sol.

Delegația străină și-a confirmat disponibilitatea de intensifica comerțul cu țara noastră, inclusiv, de a oferi consultanță în acest sens. La final părțile au convenit să continue discuțiile pe subiectele vizate, în cadrul  Comitetului comercial mixt dintre Republica Moldova și SUA.

‹ adv ›

Advertoriale

‹ adv ›
‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›