‹ adv ›
‹ adv ›
‹ adv ›
vineri, 19 aprilie, 2024
12.2 C
Chișinău
‹ adv ›
HomepageȘtiriFemeile - antreprenoare din Moldova încurajate de colegele din Estonia să-și dezvolte afacerile și...

Femeile – antreprenoare din Moldova încurajate de colegele din Estonia să-și dezvolte afacerile și să lupte cu stereotipurile

‹ adv ›

Comentarii

‹ adv ›

Valorificarea oportunităților existente, identificarea soluțiilor pentru depășirea situațiilor de criză în afaceri, precum și dezvoltarea modelelor de business eficiente, au fost câteva din temele discutate în cadrul CEED Grow for Women. Prima instruire din cadrul programului a avut loc pe 25 octombrie și a fost organizată de Centrul de Consultanță în Afaceri (CCA), în parteneriat cu Estonian Women’s Studies and Research Center (ENUT), finanțat de Ministerul Afacerilor Externe al Estoniei.

Evenimentul, condus de Reet Laja, trainer și antreprenor cu peste 20 de ani experiență de la ENUT, Estonia, a reunit 25 de doamne și domnișoare, toate antreprenoare în zonele rurale ale Republicii Moldova. În cadrul instruirii, doamna Reet a prezentat situația antreprenoriatului feminin din zona rurală din Estonia, aspectele antreprenoriatului social, etapele unei idei de afaceri și cele ale mentoratului. Totodată, aspectele practice și teoretice ale unui Business Model reușit au fost prezentate de Anatolie Palade, MBA, președintele CCA.

Participantele au remarcat progrese în activitatea de antreprenoriat feminin din Moldova, dar au constatat și unele constrângeri.

„Avem o mică afacere în producerea oțetului. Este destul de specifică, dar o dezvoltăm pentru că pe piață există cerere. Suntem optimiști. Mi-aș dori doar să fie mai multă empatie în instituțiile statului, atunci când se adresează antreprenori tineri, care sunt la început de cale. Acum, fiecare funcționar execută exact rolul care îi este atribuit, dar nu îndrumă unde să mergi mai departe, în care ușă să bați” a sugerat Ludmila Zagorodniuc, antreprenoare.

„Noi, antreprenoarele din Estonia, am trecut prin acele momente de lipsă de siguranță prin care treceți Dumneavoastră astăzi. La început mereu e mai dificil să lupți pentru drepturile tale și oportunități egale. Însă, perseverența și hotărârea vă vor ajuta și vor deschide multe uși. În cadrul acestui proiect și a celor 5 sesiuni de cunoaștere, împreună cu trainerii din Moldova, vă vom oferi mentorat și vă vom ajuta să obțineți mai multă încredere și mai multe cunoștințe practice în depășirea situațiilor de criză”, a încurajat participantele doamna Reet Laja.

Următoarea sesiune de instruire din cadrul CEED Grow for Women, dedicată Marketingului și Vânzărilor, este planificată pentru sfârșitul lunii noiembrie 2019.

Proiectul „Platforma de cooperare Estonia-Moldova în domeniul Antreprenoriatului feminin din zona rurală” este finanțat de Ministerul Afacerilor Externe al Estoniei și este implementat de Centrul de Consultanță în Afaceri în parteneriat cu Estonian Women’s Studies and Research Center. În cadrul proiectului este implementat programul CEED GROW for Women care cuprinde 5 module de training. Modulele se desfășoară în perioada Octombrie 2019 – Februarie 2020. Programul va culmina cu o vizită de studiu în Estonia, pentru 10 candidați selectați din numărul total al participanților la curs.

Pentru mai multe detalii, contactați coordonatorul proiectului, doamna Angela Ghelbet, Tel.: +37367400907; E-mail:  [email protected]

‹ adv ›

Advertoriale

‹ adv ›
‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›