‹ adv ›
‹ adv ›
‹ adv ›
sâmbătă, 27 aprilie, 2024
4.2 C
Chișinău
‹ adv ›
HomepageȘtiriVoronin a îndemnat guvernarea să despăgubească agricultorii care au rămas fără roadă presupusă a...

Voronin a îndemnat guvernarea să despăgubească agricultorii care au rămas fără roadă presupusă a fi contaminată cu plumb

‹ adv ›

Comentarii

‹ adv ›

Preşedintele PCRM, Vladimir Voronin, cere Guvernului şi Parlamentului să compenseze pierderile agricultorilor, ale căror legume au fost distruse, pe motiv că acestea conţineau o cantitate sporită de plumb. Mai mult, Voronin i-a îndemnat pe producărorii vizaţi să acţioneze Guvernul în judecată.

Într-o adresare către Guvern şi Parlament, liderul PCRM acuză actuala guvenrare de situaţia creată. Potrivit lui Voronin, autorităţile nu au luat măsurile necesare, care ar fi prevenit contaminarea legumelor.

„Dumneavoastră ați început să cercetați starea albiei râului Bâc după ce în împrejurimi a început să se răspândească o putoare insuportabilă. Și faceți asta nu pentru a înlătura cauza care a dat naștere respectivei situații, ci pentru „a găsi vinovatul”. Și vinovații i-ați găsit în persoana acestor simpli crescători de legume, care toată vara au muncit în sudoarea frunții pe loturile lor, pentru ca, realizând producția crescută, să-și poată întreține familiile până la primăvară”.

Potrivit lui Voronin, actualii guvernanţi nu au competenţa necesară pentru a soluţiona astfel de cazuri, or „calitatea apei trebuie verificată în mod regulat, și plumbul din componența ei trebuie determinat nu după miros”.

Potrivit lui Vladimir Voronin, statul este obligat să le compenseze legumicultorilor toate pierderile pe care ei le-au de suferit ca urmare a interdicției ca ei să-și vîndă producția crescută. Iar agricultorilor, liderul PCRM le-a recomandat să pornească o acțiune în justiție împotriva Guvernului.

Amintim că, recent peste 11 hectare de legume din apropierea râului Bâc urmau să fie nimicite. În urma analizelor de laborator, s-a constatat că 3 probe de ardei, o probă de sfeclă și una de ceapă nu corespund cerințelor normative, fiind depistat un conținut depășit de plumb.

‹ adv ›

Advertoriale

‹ adv ›
‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›