Essex: Trei suspecți, reținuți pentru trafic de persoane, în timp ce 24 de familii de vietnamezi își caută copiii dispăruți

Trei persoane au fost reținute în legătură cu cele 39 de cadavre descoperite într-o remorcă frigorifică în Essex săptămâna trecută, toate trei fiind eliberați pe cauțiune. Suspecții, doi bărbați și o femeie, au fost reținuți sub bănuiala de ucidere din culpă și complicitate la trafic de persoane, informează BBC.

Foto: Sky News

Între timp, procesul de identificare a victimelor a început. Marea Britanie a predat materiale către Ministerului Securității Publice vietnamez pentru investigații ulterioare cu privire la identitatea a patru victime, în timp ce cel puţin 24 de familii vietnameze sunt în căutarea propriilor copii daţi dispăruţi, pe fondul incertitudinii legate de identitatea celor 39 de migranţi ale căror cadavre au fost descoperite recent în camionul din Essex, la est de Londra, informează cotidianul vietnamez VnExpress, citat de AFP.

Se bănuieşte că majoritatea ar proveni din sate sărace din centrul Vietnamului, unde tot mai multe familii dezvăluie detalii despre ultime discuţii cu rudele lor.

Astfel, Le Minh Tuan nu mai are veşti de la fiul său, Le Van Ha, după ce acesta i-a trimis un mesaj pe Facebook, în urmă cu o săptămână, în care spunea „sunt pe punctul să urc într-o maşină către Marea Britanie. Voi contacta din nou familia când voi ajunge în Anglia, tată”. Acest lucru se întâmpla cu două zile înainte ca acest camion frigorific să fie descoperit.

„Sunt sigur că era în acest camion. Tot ceea ce vreau este corpul fiului meu”, a declarat el în satul Yen Hoi din provincia Nghe An.

Guvernul de la Hanoi a anunţat că ambasada Vietnamului la Londra a înfiinţat o linie telefonică specială pentru cetăţenii vietnamezi implicaţi care caută asistenţă.

Amintim că poliția britanică a descoperit în noaptea de marți spre miercuri, cadavrele a 39 de persoane, opt femei și 31 de bărbați, în interiorul unui camion provenit din Bulgaria, într-un parc industrial din estul Londrei.

The Guardian a informat a doua zi că toate cele 39 de victime sunt chinezi, însă ambasadorul chinez în Marea Britanie a nu a confirmat naționalitatea victimelor.


Pub