Anchetă internă la spitalul din Ungheni, după ce o tânără a decedat, lăsând 3 copii în grija tatălui. Ministra Sănătății vine cu explicații

Lacrimi și durere la Ungheni, unde o femeie a murit la scurt timp după ce a născut gemeni. Rudele acuză medicii, însă conducerea spitalului afirmă că este vorba despre un caz cu final tragic, pe fonul unor complicații medicale apărute în timpul nașterii.

Foto: Liberatea.ro

Totul a început pe data 18 octombrie, când femeia a născut doi copii perfect sănătoși. Ulterior, mama a fost transferată în reanimare, după ce au apărut mai multe complicații. Pe data 21 octombrie, femeia a fost transferată la Spitalul Republican din capitală, fiind în comă, însă la scurt timp a decedat.

Pe rețelele de socializare, rudele și prietenii apropiați acuză medicul, care a primit nașterea, că ar fi vinovată în decesul tinerei mame. Totodată, rudele au mobilizat internauții, pentru a ajuta soțul victimei, care a rămas cu 3 copii mici.

„Cu lacrimi în ochi și inima sfâșiată de durere vă scriu, azi cu încă un grup de mămici din Ungheni am vizitat familia Lenuței..... fetelor e o tragedie comună, strigat către autoritățile noastre UNDE SUNTEȚI , Victor tatăl celor trei copii este distrus, nici nu ne putea privi sărmanul. Mama, soacră și nașă Lenuței ne-au mai povestit câte ceva din cele întâmplate.....( plângeau toate) în câteva zile Victor va deschide un cont bancar în care doritorii vor dona bani pentru cei micuți. Mă adresez către cei care vor să ajute ..... Pampers de la numărul 3 în sus (am dus azi destule cu numărul 2,3) hăinuțe au destule...copii cresc și nu reușesc să le îmbrace pe toate, mâncare Similac da să fie cu termen lung. Mămici și viitoare mămici va rog mult să nu mai așteptăm încă o tragedie ... trebuie să ne unim, să strigăm în unison ÎN MEMORIA LENUȚEI”, scrie un prieten de familie pe o rețea de socializare.

Contactat telefonic de UNIMEDIA, șeful Spitalului Raional Ungheni, Andrei Alexeev, spune că în acest caz a fost demarată o anchetă internă. Potrivit lui, deocamdată nu există motive pentru a suspenda din funcție medicul care a primit nașterea mamei de gemeni.

La rândul său, ministra Sănătății, Ala Nemerenco, a declarat pentru UNIMEDIA că s-a dus lupta pentru viața ei până în ultima clipă.

„Este numită prin dispoziție anchetă de serviciu pentru elucidarea cazului ( încă când era Elena vie am numit anchetă). Nu cunosc despre demisia cuiva la Ungheni, în orice caz, vineri am vorbit cu directorul și nu mi-a relatat nimic despre această. Dar această nu schimbă situația . Am fost implicată în transferul Elenei, am fost a două zi duminică 20 oct. la ea în reanimare pentru a mă convinge că dispunem de tot necesarul pentru a o salva. Au venit de acasă profesori, medici, era foarte gravă, s-a dus lupta pentru viață ei până în ultima clipă...
A fost chiar obținută la un moment îmbunătățirea parametrilor, și odată cu această apăruse și speranța , dar a două zi dimineață starea era iar critică, și a fost luată iar în operație”, a declarat Ala Nemerenco pentru UNIMEDIA.

Cei care ar vrea să ajute familia dată, pot să apeleze la numărul de telefon 060298945 – Valentina, care este bunica micuților rămași fără căldură maternă.


Pub