Semion Altman a fost demis de la cârma Naționalei Moldovei de fotbal. Cine va fi noul selecționer

Un singur candidat la funcția de antrenor principal al Naționalei moldovenești de fotbal. Potrivit unui anunț al Federației de profil, turcul Engin Firat de 49 de ani a fost propus de către Dragoș Hâncu, responsabilul de echipe naționale.

Foto: FMF

Urmează ca președintele FMF, Leonid Oleinicenco să ia o decizie finală pe parcursul acestei săptămâni. Engin Firat a activat până în prezent la mai multe echipe din Turcia și Germania, în calitate de antrenor principal sau secund. Cele mai cunoscute dintre ele sunt Fenerbahce, Samsunspor sau Eintracht Frankfurt. În perioada 2007-08 a fost secundul lui Ali Daei la selecționata Iranului.

Ultima dată Firat a antrenat în SUA, la echipa FC Dallas City. În cazul în care candidatura lui va primi aviz pozitiv, Engin Firat va semna un contract valabil până la finalul ciclului preliminar Euro 2020. Firat ar urma să debuteze pe banca tehnică a Moldovei pe 14 noiembrie, la Paris, împotriva Franței.

Tot astăzi, Comitetul Executiv a decis rezilierea contractului de interimat cu antrenorul Semion Altman, în urma recomandării Comitetului de Antrenori al FMF.


Pub