(video) Cum arată locul în care a murit liderul Statului Islamic, Abu Bakr al-Baghdadi

Autoritățile americane au difuzat, luni, primele imagini cu locul distrus în care a fost ucis liderul grupării teroriste Stat Islamic. Anunțul a fost făcut duminică, de președintele american Donald Trump. Potrivit acestuia, Abu Bakr al-Baghdadi s-a aruncat în aer cu o vestă explozivă, luând viața și unor copii.

Foto: Omar haj Kadour/AFP/Getty Images

Președintele SUA, Donald Trump a anunțat în mod oficial lichidarea liderului ISIS, Abu Bakr al-Baghdadi, care „a murit ca un câine, a murit ca un laș”, potrivit liderului american. Al-Baghdadi a murit în urma unui raid efectuat, noaptea trecută, în nord-vestul Siriei, de către forțele speciale americane. El a mai informat că și alți membri ai grupării au fost uciși în această operațiune, iar numărul exact al acestora va fi anunțat în următoarele 24 de ore.

Trump a informat că militarii americani l-au încercuit pe Baghdadi, iar acesta și-a detonat vesta cu explozibili pe care o avea asupra sa. Trei dintre copiii liderului ISIS au murit în explozie. Potrivit lui Trump, niciunul dintre militarii americani implicați în operațiune nu a decedat, scrie Digi24.ro.

Trump a mai spus că Baghdadi era monitorizat de către Statele Unite de mai mult timp, iar operațiunea a fost lansată întrucât existau informații potrivit cărora acesta intenționa să plece din locul în care se afla. Președintele american a mai spus că forțele kurde au oferit informații Statelor Unite în legătură cu Baghdadi.

Amintim că serviciile de securitate irakiene și CIA au primit informații despre locul aflării liderului ISIS, Abu Bakr al-Baghdadi, care au dus la localizarea și lichidarea acestuia în noaptea de 27 octombrie, de la unul dintre asistenții acestuia, pe nume Ismail al-Etawi.


Pub