A intrat în greva foamei, nemulțumit de condițiile și atitudinea personalului de la Institutul Oncologic din Chișinău

Un bărbat, pe nume Ion Cernei, a ajuns să protesteze în fața Guvernului, fiind nemulțumit de condițiile și de felul în care ar fi fost tratat la Instututul Oncologic din Chișinău.

Foto: Natalia Munteanu

Ion Cernei a ieșit în fața Guvernului începând cu vineri, 25 octombrie, potrivit unei declarații prealabile înregistrate la Primăria Chișinău, în care declară că intră în greva foamei și solicită autorităților competente ameliorarea bunăstării și sănătatea personală de la instituțiile și persoanele abilitate.

Potrivit unei utilizatoare Facebook care a discutat cu protestatarul, el spune că va sta acolo non-stop până când Ministerul Sănătății îi va soluționa problema.

„În PMAN, un bărbat a intrat în greva foamei, deoarece ar fi fost tratat inuman la Institutul Oncologic din Chișinău. Asta scrie în declarația prealabilă înregistrată la Primăria Chișinău. Protestează de vineri în fața Guvernului și spune că va sta acolo non-stop până când Ministerul Sănătății îi va soluționa problema”, a scris Natalia Munteanu într-o postare pe Facebook.

Ion Cernei, la protest / Sursa:Natalia Munteanu/Facebook

Într-un interviu pentru postul de știri TV8, Ion Cernei, care a fost diagnosticat recent cu cancer pulmonar, a povestit că de „două luni mă poartă pe drumuri, am stat de două ori în spital. Cu chiu cu vai mi-a așternut patul, dar fără pernă. Când m-am lungit, m-am ales cu capul în jos și cu picioarele în sus. Așa sunt paturile. După asta m-am liniștit eu un pic și zic, trebuie să o „pișc” cât nu-i târziu”, a spus protestatarul.

Directoarea Institutului Oncologic are, în schimb, o altă versiune. Solicitată de TV8, aceasta a declarat că pacientul a refuzat tratamentul, fiind nemulțumit de faptul că trebuie să împartă salonul cu alți pacienți.


Pub