Vladislav Kulminski îl va da în judecată pe Octavian Țîcu, pentru că l-a numit „agent de influență rus”

Fostul consilier al prim-ministrei Maia Sandu pe politică externă și planificare strategică, Vladislav Kulminski, a anunțat că îl va da în judecată pe Octavian Țîcu, pentru acuzațiile aduse de acesta la adresa sa, precum că ar fi „agent de influență rus”.

„Cel mai grav, este ca Dl. Ticu mi-a ofensat familia, străbunii mei, care, împreună cu 8 copii, au fost duși de regimul criminal stalinist din Grigoriopol in Siberia de doua ori, a doua oara străbunica mea fiind prea slabă sa urce in camion, fiind practic aruncata acolo de soldați. Jumătate de ei nu au mai văzut Moldova. Ne vedem in judecata”, a scris Vladislav Kulminski pe pagina sa de Facebook.

Kulminski a confirmat, pentru UNIMEDIA, că îl va acționa în judecată pe Țîcu în cel mai scurt timp, adăugând că îl așteaptă pe ultimul „la orice emisiune TV, în orice format, cu orice moderator, să-i spună în fața ceea despre ce a bârfit pe fățiș anterior”.

Vladislav Kulminski / Sursa:vladislav.kulminski
Vladislav Kulminski / Sursa:vladislav.kulminski
Vladislav Kulminski / Sursa:facebook.com/vladislav.kulminski

Reacția vine după ce Octavian Țîcu a declarat, în cadrul emisiunii Puterea a 4-a, de la N4, că Vlad Kulminski ar fi unul dintre „agenții de influență ruși din anturajul Maiei Sandu”.

„Întrebările mele sunt legate de anturajul Maiei Sandu și dacă Maia Sandu în general cunoaște despre acest anturaj și îl tolerează sau este influențată de acest mediu care este în jurul ei. În jurul ei sunt agenți de influență ruși. Sunt foarte vizibili și unul dintre ei este Vlad Kulminski. Agenți de influență rusă nu sunt neapărat cei din slujba Serviciilor Secrete, ci au afinități care înclină opinia publică spre un anumit loc sau altul”, a precizat atunci Țîcu.

UNIMEDIA amintește că la 18 iunie curent, directorul executiv al Institutului pentru Inițiative Strategice, Vladislav Kulminski, a fost numit în funcția de consilier al prim-ministrei Maia Sandu, pe politică externă și planificare strategică. Săptămâna trecută, miercuri, acesta a fost numit Secretar de stat la Ministerul de Externe.


Pub