Unul dintre tinerii bătuți în centrul capitalei, amenințat pe rețelele sociale: „O să fie și Anton pe lângă „drugsu””

Unul dintre tinerii care au fost bătuți cu bestialitate, în centrul capitalei, susține că este amenințat de către unul dintre cei 6 agresori, pe rețelele de socializare. Declarația a fost făcută într-o intervenție telefonică, în cadrul emisiunii „Cutia neagră”, de la TV8.

Foto: tv8.md

Băiatul, care a avut de suferit alături de prietenul său, Anton, a menționat, în cadrul emisiunii, că a fost amenințat pe una din paginile sale pe Instagram. „O să fie și Anton pe lângă „drugsu” (trad. prietenul său)”, acesta este mesajul ce i l-ar fi expediat unul dintre agresori, susține băiatul.

Potrivit lui Anton, băiatul care l-a amenințat este unul „de bani gata”, avându-l în spate pe tatăl său, care „îl scoate din toate încurcăturile”. Mai mult decât atât, tânărul spune că bătaia a fost inițiată de un bărbat în vârstă de 33 de ani.

Amenințare / Sursa:tv8.md

UNIMEDIA amintește că doi tineri au fost bătuți de un grup de șase persoane, care ar fi fost în stare de ebrietate. Deși unul din tineri este și acum internat la spital, fiind în stare gravă, persoanele care l-au lovit de mai multe ori au fost eliberate de organele competente imediat după audieri, fiind cercetate în stare de libertate, transmite Ziarul de Gardă.

Pe marginea acestui subiect șeful adjunct al IP Buiucani și șeful secției de urmărire penală din cadrul aceleași instituții au fost suspendați din funcție până la finalizarea anchetei pe marginea acestui caz.

Cei șase indivizi, în rezultatul măsurilor întreprinse de polițiști, au fost reținuți si identificați. Aceștia s-au dovedit a fi cu vârsta cuprinsă între 17 și 33 ani, doi dintre care fiind minori.

În scopul stabilirii stării de ebrietate a tinerilor, ultimii au fost transportați la Dispensarul Republican de Narcologie, pentru prelevarea probelor biologice. În acest caz a fost inițiată o cauză penală în baza art. 287, alin. (2) lit. b) Cod penal „Huliganism”.

Pentru probarea tuturor circumstanțelor, angajații Politiei au întreprins măsuri de audieri a celor vizați, identificarea martorilor oculari, dispunerea examinărilor medico-legale pentru stabilirea gravitații leziunilor corporale.

Dacă vor fi găsiți vinovați, suspecții riscă amendă de la 37 500 până la 67 500 sau închisoare de până la 5 ani.


Pub