Tatăl unuia dintre tinerii bătuți a apelat la presă, din disperare: „Am știut că se va încerca mușamalizarea cazului”

Nicolae Crăciun, tatăl unuia dintre băieții batuți în centrul capitalei, a declarat în emisiunea „Cutia neagră”, de la TV8, că a apelat la presă pentru a elucida cazul, deoarece a știut din start că se va încerca mușamalizarea acestuia.

Foto: tv8.md

Astfel, Nicolae Crăciun a apelat la presă pentru a povesti toată situația, cu lux de amănunte, de la începutul bătăii, ce s-a întâmplat la spital și acasă. „Eu personal am mers la Ziarul de Gardă, unde am povestit totul cum s-a întâmplat. Am mers pentu că am știut că acest caz va fi mușamalizat”, a declarat tatăl victimei.

Potrivit invitaților la emisiune, Ghenadie Cosovan, fostul viceministru al MAI și Vadim Vieru, avocat PromoLex, ancheta a fost viciată din cauza că suspecții nu au fost reținuți pentru 72 de ore, iar acest lucru a permis ca bănuiții să aibă contact cu victimele pe rețelele de socializare, amenințându-i.

Potrivit invitaților, suspecții au fost eliberați a doua zi.

„Trebuiau reținuți pentru 72 de ore, dacă nu pentru 72, atunci pentru 24 de ore. Așa ei au putut avea contact direct cu victimele și să-i amenințe pe rețele sociale”, au spus invitații, care au suspiciuni că acest dosar ar fi influențat din interior, dar și din exterior.

„Anchetatoarea cazului ar trebui să clarifice de către cine a fost influențată, dacă a fost influențată și de către cine posibil a fost dusă în eroare că, de fapt persoanele reținute nu ar fi persoanele care au comis infracțiunea și ar trebui ca investigația să meargă mult mai departe, pentru că ofițerul de urmărire penală dacă avea să acționeze independent, persoanele ar fi fost reținute. Nu am dubii în acest sens”, a declarat Vadim Vieru.

Invitații au reiterat de câteva ori că era necesară reținerea făptașilor, pentru că unele probe să nu fie distruse, iar unele persoane să nu fie influențate.

În urma reținerii persoanelor, bărbatul în vârstă de 33 de ani își recunoaște vina. Unul din invitați a menționat că „se conturează un scenariu că cineva din grupul respectiv va lua vina asupra lui, ca ceilalți din grup să fie acoperiți. După părerea mea, în grup este cineva care trebuie protejat.”

UNIMEDIA amintește că doi tineri au fost bătuți de un grup de șase persoane, care ar fi fost în stare de ebrietate.

Pe marginea acestui subiect șeful adjunct al IP Buiucani și șeful secției de urmărire penală din cadrul aceleași instituții au fost suspendați din funcție până la finalizarea anchetei pe marginea acestui caz.

Cei șase indivizi, în rezultatul măsurilor întreprinse de polițiști, au fost reținuți si identificați. Aceștia s-au dovedit a fi cu vârsta cuprinsă între 17 și 33 ani, doi dintre care fiind minori.

În scopul stabilirii stării de ebrietate a tinerilor, ultimii au fost transportați la Dispensarul Republican de Narcologie, pentru prelevarea probelor biologice. În acest caz a fost inițiată o cauză penală în baza art. 287, alin. (2) lit. b) Cod penal „Huliganism”.

Pentru probarea tuturor circumstanțelor, angajații Politiei au întreprins măsuri de audieri a celor vizați, identificarea martorilor oculari, dispunerea examinărilor medico-legale pentru stabilirea gravitații leziunilor corporale.

Dacă vor fi găsiți vinovați, suspecții riscă amendă de la 37 500 până la 67 500 sau închisoare de până la 5 ani.


Pub