Percheziții în trenurile internaționale
Patrula Jurnal TV 28 octombrie 2019, 13:27 | 1974

O serie de perchezitii au fost efectuate in aceasta saptamana in vagoanele-restaurant ale trenurilor care circula in afara Republicii Moldova.Potrivit Procuraturii Generale, descinderile au legatura cu suspiciunea ca in acele garnituri erau transportate bauturi alcoolice, dar si alte marfuri, in baza unor acte falsificate.

Polițiști și procurori au depistat înscrisuri de ciornă a activității vagoanelor restaurant, facturi fiscale și chitanțe privind recepționarea mijloacelor financiare de la șefii de vagoanele restaurant, o armă de vânătoare, 26 de cartuşe, o ştampilă Direcţia deservire călători, 1.065 timbre de acciz și blancuri de declarații vamale. Toate documentele, arma și munițiile depistate la domiciliul unuia din factorii de decizie, au fost ridicate și îndreptate la expertiză. Potrivit Procuraturii Anticorupție, ilegalitățile examinate de procurori vizează perioada anilor 2015-2019, atunci când factori de decizie ai Întreprinderii de Stat „Calea Ferată a Moldovei” s-au folosit de situația lor de serviciu și au falsificat facturi fiscale, dar și ștampile ale organelor vamale și altor autorități care permit efectuarea transportării mărfurilor. În acest context, Întreprinderea de Stat „Calea Ferată din Moldova” anunță că condamnă cu fermitate orice act de încălcare a legii și arată constant deschidere și conlucrare în vederea asigurării unei activități aflate în strictă conformitate cu legislația Republicii Moldova.

În urma investigațiilor s-a dovedit că în baza actelor false erau exportate spre Belarus, Rusia și Ucraina, băuturi alcoolice și alte mărfuri, într-o cantitate mai mare decât cea permisă. 15 persoane au statut de bănuit. Nimeni nu a fost reținut deocamdată. Dacă vor fi găsite vinovate, persoanele responsabile riscă o amendă de până la 42.250 lei, muncă neremunerată în folosul comunităţii de la 180 la 240 de ore sau cu închisoare de până la 5 ani. 

Opinia ta contează. Comentează!
Din aceeaşi categorie