Liderul organizației teroriste „Stat Islamic” a fost ucis de forțele armate americane
Externe 28 octombrie 2019, 18:16 | 1338

Cel mai cautat om din lume, liderul organizatiei teroriste „Stat Islamic”, a murit in Siria in urma unei operatiuni a fortelor speciale americane. Anuntul a fost facut de liderul de la Casa Alba, Donald Trump, care a tinut sa precizeze ca al-Baghdadi si-a petrecut ultimele momente din viata in frica si a murit ca un las.

Acestea sunt ultimele imagini care îl surprind pe liderul grupării teroriste „Stat Islamic”, Abu Bakr al-Baghdadi. Au fost filmate în luna aprilie, iar de atunci cel mai vânat om de pe planetă nu a mai dat niciun semn. Între timp, califatul său a fost învins, dar riscul reorganizării persista atât timp cât al-Baghdadi era viu și nevătămat. Acum, acest pericolul a fost îndepărtat, a anunțat Washingtonul.

Donald Trump a descris amănunțit operațiunea de comando în urma căreia a murit liderul grupării jihadiste. Potrivit lui, al-Baghdadi se ascundea în nordul Siriei, în orașul Idlib, în apropierea graniţei cu Turcia, iar asaltul a avut loc după câteva săptămâni de supraveghere. El ar fi fost localizat imediat ce una dintre soțiile sale a dat un telefon. Teroristul a murit după ce a fost încolțit de trupele americane într-un tunel fără ieşire, el detonând o vestă încărcată cu explozivi, omorându-i și pe trei dintre copiii săi.

În vârstă de 48 de ani, Abu Bakr al-Baghdadi, zis „Fantoma”, conducea din 2010 gruparea teroristă „Stat Islamic”, responsabilă de zeci de atentate în urma cărora au murit mii de oameni. Simpatizanții săi au semănat teroare pe străzile din Londra, Paris sau Bruxelles, unde și-au strigat ura față de Occident și au atacat oameni nevinovați. Al-Baghdadi este cel mai important lider jihadist ucis în ultimii opt ani, după Osama bin Laden. De menționat că moartea sa a fost anunțată de mai multe ori, în ultimii ani. 

Opinia ta contează. Comentează!