Parlamentul vrea să cumpere patru mașini noi, care costă peste două milioane de lei
Social 28 octombrie 2019, 22:02 | 1252

Parlamentul vrea sa cumpere patru masini noi, care costa peste doua milioane de lei. O lictatie in aceste sens a fost anuntata de secretariatul legislativului. Noile achizitii vin dupa ce reprezentantii Guvernului atentionau, in luna iulie a acestui an, ca bugetul de stat are o gaura de un miliard de lei.

Secretariatul Parlamentului Republicii Moldova a demarat pe 21 octombrie 2019 o licitație publică pentru a achiziționa patru automobile noi, cu un cost total de 2 milioane 80 de mii de lei, potrivit portalului guvernamental M-Tender. Conform caracteristicilor solicitate, forma caroseriei automobilelor trebuie să fie sedan sau hatchback, culoarea negru-metalizat, lungimea nu mai puțin de 4,8 metri, motorul trebuie să fie turbo-injector cu o capacitate cilindrică de până la 2000 de centimetri cubi, iar cutia de viteze - automată. Totodată, motorul trebuie să aibă cel puțin 180 de cai putere. Printre dotările obligatorii se numără: instalație de climatizare a aerului automată cu 2 zone CLIMATRONIC, computer de bord, geamuri față și spate acționate electric, faruri LED și lumini de zi LED, sistem de spălare a farurilor și jante din aliaj ușor cu diametru de 17 inch. Dacă împărțim suma de 2 milioane 80 de mii la patru mașini, reiese că Parlamentul e gata să plătească pentru o mașină până 26.760 de euro. Am încercat să găsim un automobil care ar corepsunde acestor solicitări și l-am găsit pe site-ul unui dealer auto. Astfel, din acești bani legislativul ar putea să-și cumpere patru mașini Skoda Superb Ambition 2,0 TSI care costă 25.880 de euro fără toate opțiunile incluse. Am sunat-o pe șefa Serviciului Achiziții Publice a Parlamentului, Diana Lipcan, pentru a obține mai multe detalii despre necesitatea acestei cumpărături, dar fără succes.

Mai târziu, la această întrebare a încercat să răspundă vicepreședintele Parlamentului Alexandru Slusari care a spus că subiectul a fost discutat la Biroul Permanent . Potrivit lui, în garajul legislativului sunt multe automobile vechi de 20-25 de ani, dintre care 30 ar urma să fie vândute.

Alexandru Slusari a mai declarat că în lunile martie-iunie, când Parlamentul a fost practic nefuncțional, s-ar fi făcut economii de 15 milioane de lei. Întrebat de ce nu s-a decis procurarea unor mașini mai ieftine, pentru a spori economiile, Slusari a insistat că cele patru mașini noi vor fi folosite pentru primirea delagațiilor străine și nicidecum nu vor ajunge în uzul deputaților. 

Opinia ta contează. Comentează!
Din aceeaşi categorie