09:16:48 19.04.2024
Stiri

Un sociolog explică de ce Ion Ceban a acumulat cu 9 000 de voturi mai mult ca PSRM în primul tur al alegerilor din Chișinău. Ce spune despre tactica „copy - paste” adoptată de Andrei Năstase

Partide/Comunicate 28.10.2019 15:25 Vizualizări1358 Autor: Ziarul National
Un sociolog explică de ce Ion Ceban a acumulat cu 9 000 de voturi mai mult ca PSRM în primul tur al alegerilor din Chișinău. Ce spune despre tactica „copy - paste” adoptată de Andrei Năstase captură


Candidatul PSRM la funcția de primar general, Ion Ceban, a obținut mai multe voturi în primul tur al alegerilor locale din capitală, comparativ cu formațiunea din care face parte, deoarece s-a focusat pe nevoile concrete ale oamenilor. În același timp, contracandidatul său în turul II al alegerilor din Chișinău, Andrei Năstase, a mizat mai mult pe asocierea cu primarii orașelor mari din România, lucru care nu a convins chișinăuenii. De această părere este sociologul Ian Lisnevschi, într-o analiză publicată de zugo.md.

„Ion Ceban a generat mai multe surprize. Prima e că a ignorat definitiv geopolitica. S-a focusat pe municipiu, pe nevoile oamenilor și pe programe de dezvoltare. Doi: a renunțat la simbolistica partidului, menționând că vrea să fie primar al tuturor chișinăuenilor, indiferent de preferințele lor politice. Înțelept pas. Trei: nu a răspuns la atacuri și nu a atacat. Patru: Ceban a arătat mai liberal și de dreapta, decât cei care pretind a fi de dreapta. Această campanie i-a adus lui Ceban cu aproape 9 000 de voturi peste PSRM, în timp ce oponentul lui Năstase a luat mai puțin decât „ACUM””, a precizat Lisnevschi.

Potrivit sursei citate, contracandidatul lui Ceban, liderul PPDA, Andrei Năstase, a abordat o altă tactică, care nu i-a convins pe locuitorii capitalei.

„Andrei Năstase a făcut o campanie bazată pe asocierea cu primarii orașelor românești mari. Așa campanie permite arătarea unor costuri mici la CEC, dar nu cred că în realitate costurile acestui scenariu au fost mici. Se creează impresia că prin aceste asocieri echipa dlui Năstase a vrut să ascundă ceva, să sustragă atenția alegătorilor, mai ales a celor unioniști de la niște goluri sau probleme”, menționează sociologul.

În opinia acestuia, „copy-paste-ul” la care a recurs Năstase nu duce la rezolvarea problemelor capitalei.

„Acest copy - paste poate aduce rezultate în campanie, dar probabil va aduce dezastru în administrarea Chișinăului”, a conchis Ian Lisnevschi.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
15.04.2024 09:20 Nicolae Negru Nicolae Negru // Simțul realității și...

12.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Recensământul ca o f...

08.04.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Ne va apăra sau nu R...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md