18:04:57 28.03.2024
Stiri

Poliția: Inșii care au bătut doi tineri în centrul Chișinăului riscă amenzi usturătoare și închisoare de până la cinci ani. Anchetă de serviciu și conducerea IP Buiucani, suspendată din funcție

Social 28.10.2019 16:11 Vizualizări1721 Autor: Ziarul National
Poliția: Inșii care au bătut doi tineri în centrul Chișinăului riscă amenzi usturătoare și închisoare de până la cinci ani. Anchetă de serviciu și conducerea IP Buiucani, suspendată din funcție Basarabia


Cei șanse inși care au bătut doi tineri, în seara zilei de 24 de ani, în Parcul Catedralei din centrul Chișinăului au vârste cuprinse între 17 și 32 de ani.

Potrivit Inspectoratului General al Poliției (IGP), aceștia au fost identificați la scurt timp după bataia care a băgat un tânăr de 20 de ani în stare gravă în spital și sunt cercetați penal pentru huliganism.

„Joi seara, în jurul orei 23:40, Poliția capitalei a fost alertată despre faptul că doi tineri au fost agresați și maltratați de mai multe persoane, în Parcul Catedralei. Imediat, la fața locului s-a deplasat grupa operativă, care a depistat doi tineri de 19 și 20 de ani, cu diferite leziuni, asigurând transportarea acestora la spital. Interogate de polițiști, victimele au declarat că, aflându-se în Scuarul Catedralei din mun. Chișinău, fără niciun motiv au fost agresați fizic de către șase persoane necunoscute. În rezultatul măsurilor întreprinse de polițiști, cei șase suspecți au fost reținuți și identificați. Aceștia s-au dovedit a fi cu vârste între 17 și 32 ani, doi dintre care fiind minori”, arată IGP într-un comunicat de presă.

Dacă vor fi găsiți vinovați, suspecții riscă amenzi de la 37 500 până la 67 500 de lei sau închisoare de până la 5 ani.

Același comunicat precizează că, pe 26 octombrie, la indicația secretarului de stat al MAI, Ianuș Erhan,a fost dispusă o anchetă de serviciu pentru stabilirea tuturor circumstanțelor și aprecierea acțiunilor întreprinse de angajații Poliției.

Totodată, șeful adjunct al Inspectoratului și seful Secției Urmărire Penală al Inspectoratului de Poliție Buiucani au fost suspendați astăzi din funcție, pe durata desfășurării anchetei.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
25.03.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Putin căzut de pe ca...

22.03.2024 09:05 Nicolae Negru Nicolae Negru // De ce ideea referend...

18.03.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Putin și Rusia ca bo...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Sunteți de-acord ca referendumul constituțional privind aderarea R. Moldova la Uniunea Europeană să fie organizat în aceeași zi cu alegerile prezidențiale din anul curent?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md