(video) Foarte aproape de titlu! Cum Lewis Hamilton a câştigat Marele Premiu al Mexicului

Lewis Hamilton a câștigat Marele Premiu de Formula 1 al Mexicului pentru a doua oară în carieră, asta deşi piloţii Ferrari au început cursa de pe primele două poziţii. Multitudinea de erori care au urmat nu le-a mai dat nici o şansă de câştig.

Cursa din Mexic a marcat a 100-a victorie a echipei Mercedes-Benz în F1, iar pentru Hamilton victoria l-a făcut să urce pentru a 100-a oară pe un podium de când a ales să concureze de partea constructorului german, din 2013.

Menţiune: Pentru că videoclipurile din articol sunt protejate de drepturi de autor, acestea pot fi vizualizate doar pe Youtube şi nu direct de pe blog. Însă un click merită pentru a vedea cele mai tari momente ale cursei!

Britanicul a trecut cu bine peste două incidente petrecute după start, în doar câteva secunde. Mai intâi, pe linia de start-sosire a fost blocat de Sebastian Vettel și scos ușor în afara pistei, iar la ieșirea din prima șicană a fost lovit, pe partea dreaptă, de Max Verstappen. După acel contact, Hamilton a pierdut o bucată din podeaua monopostului.

Pilotul de la Mercedes a preferat o strategie cu singură oprire la boxe, strategie care s-a dovedit câștigătoare, chiar dacă cursa era formată din 71 de tururi! Hamilton l-a învins cu o secundă și 7 zecimi pe Sebastian Vettel. Valtteri Bottas a completat podiumul mexican și păstrează doar șanse teoretice pentru titlul mondial!

Diferența dintre Hamilton și Bottas este de doar 74 de puncte când mai sunt 78 disponibile. Următoarea etapă, Marele Premiu al Statelor Unite, se va desfășura weekend-ul următor şi aceasta ar putea decide dacă Lewis Hamilton îşi va ridica al şaselea titlu de campion mondial sau nu.

GALERIE FOTO:

Cmentariile sunt închise

http://sisfora.pekalongankab.go.id/assets/laporan/ https://jdih.sumbawakab.go.id/ https://perpus.pn-wates.go.id/ https://siat.unpad.ac.id/eoffice2020/uploads/