(video) Alarmant! 63 conducători în stare de ebrietate, în doar două zile!

INP face publică o nouă sinteză de weekend cu nişte cifre de-a dreptul alarmante. În ciuda campaniilor de prevenire a accidentelor rutiere, în fiecare săptămână numărul şoferilor care urcă în stare de ebrietate la volan continuă să se numere cu zecile.

În perioada 25-27 octombrie curent, în urma activităților şi filtrelor desfășurate pe întreg teritoriul țării, inspectorii de patrulare au depistat peste 2.000 de încălcări ale RCR. Viteza și conducerea sub influenţa băuturilor alcoolice rămân cele mai frecvente încălcări.

Astfel, 1.153 de șoferi au fost depistaţi că au depășit limita de viteză, alţi 27 șofau fără a avea acte la ei, iar 63 de conducători auto au fost înlăturați de la volanul mașinii fiind în stare de ebrietate, dintre aceștia 49 fiind încă în stare de ebrietate avansată! Mai mult, din numărul total de conducători auto depistați în stare de ebrietate, 21 șofau pe străzile capitalei, oraşul în care numărul de locuitori/pietoni pe km² este cel mai mare din toată ţara!

În unul din cazuri, aparatul Drager a confirmat prezența alcoolului în aerul expirat ca fiind de 1.15 mg/l. Situaţia a avut loc la data de 26 octombrie, pe strada V. Alecsandri din capitală. Inspectorii de patrulare au stopat un automobil de model Toyota la volanul căreia se afla o femeie în vârstă de 29 de ani. În momentul verificării aceasta era vizibil în stare de ebrietate și emana un miros puternic de alcool. Menționăm că femeia conducea autoturismul fără a deține permis de conducere și avea un pasager la fel în stare de ebrietate. Fapta care a comis-o cade sub incidența urmăririi penale.

https://www.facebook.com/plugins/video.php?href=https%3A%2F%2Fwww.facebook.com%2F610508662409910%2Fvideos%2F419999845376079%2F&show_text=0&width=621

În perioada de referință, din cauza șoferilor imprudenți, pe teritoriul țării s-au produs şi 20 accidente rutiere, soldate cu 25 persoane traumatizate și una decedată.

În context, INP menţionează că va intensifica şi mai mult patrularea pe întreg teritoriul țării, întru descurajarea și prevenirea conducerii în stare de ebrietate la volan și deplasării cu viteză excesivă, acestea fiind principalele cauze care pot genera accidente rutiere.

Fiți prudenți, viața are prioritate, atitudinea fiecăruia este esențială!

Vezi şi:

Cmentariile sunt închise

https://jdih.sumbawakab.go.id/ https://perpus.pn-wates.go.id/ https://si-asik.tubaba.go.id/assets/kygacor/ https://surat.sumbawakab.go.id/upload/