/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 764: Explozii la Harkov și Zaporojie. Germania va transfera de urgență mii de obuze Kievului

Adrian Talmaci, despre biletul printat cu prețul de 8 lei: ”A fost o interpretare eronată”

28 octombrie 2019, ora 18:09

Imaginea cu biletul pe care ar fi printat prețul de 8 lei pentru o călătorie, în loc de 3 lei, a fost interpretată eronat. Pe acesta era indicat 3 lei și nu 8, spune primarul interimar al capitalei, Adrian Talmaci.

Dacă vă uitați atent, o să vedeți că într-adevăr e 3 lei și nu 8 lei. La 8 lei se  vede mai clar tipărit, în acel bilet e 3 lei, dar e neclar, de asta pare a fi 8”, a spus Talmaci.

După ședința operativă a Primăriei, acesta a dat asigurări că un bilet de călătorie cu autobuzul rămâne să coste 3 lei.

”Asta ține de competența Consiliului Municipal Chișinău”, a explicat Adrian Talmaci.

Imaginea cu biletul respectiv a stârnit confuzie pe internet.

Amintim că săptămâna trecută, şefa Direcţiei evidenţă contabilă şi analiză economică a municipiului – Eugenia Ciumac, a prezentat un raport privind pierderile pe care le suportă anual cele mai mari întreprinderi municipale. ”Campioană” este RTEC cu pierderi de 8,5 milioane de lei în primele nouă luni ale acestui an.

Ciumac a anunțat atunci că Parcul Urban de Autobuze a înregistrat pierderi de bilanț în mărime de 571 de mii de lei, după ce în 2018 s-a lăudat cu profit de 410 mii de lei.

Primarul interimar al capitalei, Adrian Talmaci, a spus atunci cu cât ar trebui să se scumpească atunci călătoriile cu transportul public pentru a avea profit. Decizia urmează a fi luată la o viitoare ședință a CMC.

”În mod normal, un bilet la troleibuz ar trebuie să fie 5 lei pentru ca RTEC să fie pe profit. Prețul unui bilet cu autobuzul ar trebuie să fie de la 8 lei în sus, așa ca la microbuze”, a spus primarul interimar Adrian Talmaci.

 

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram