Cazul camionului cu 39 de cadavre: Șoferul este acuzat de omor din culpă și trafic de persoane. A fost făcută o nouă arestare

Șoferul camionului morții, în al cărui container frigorific au fost găsite 39 de cadavre, a fost inculpat pentru omor din culpă, trafic de persoane, complicitate la o rețea ilegală de migrație și spălare de bani. Maurice Robinson, în vârstă de 25 de ani, va fi audiat la tribunal luni, transmite digi24.ro.

Foto: digi24.ro

Rămân în arest preventiv proprietarul camionului și soția acestuia, precum și un bărbat de 48 de ani, arestat vineri la Londra. Un al cincilea bărbat, suspectat că ar avea legătură cu această afacere a fost reținut la Dublin. Este un tânăr care are între 20 și 30 de ani.

După ce, inițial, poliția britanică a cerut sprijinul ambasadei Chinei pentru a stabili identitatea victimelor, a anunțat că lucrează îndeaproape cu comunitatea vietnameză, pentru că sunt indicii că victimele provin din mai multe țări din Asia.

De partea belgiană, ancheta se concentrază asupra modului în care cei 39 de asiatici găsiți morți în Marea Britanie au ajuns în containerul frigorific plecat din portul Zeebruge.


Pub