Renato Usatîi, în vizită în raionul Fălești; A identificat soluții pentru problemele mai multor localități

by D M
Distribuiti mai departe...

Transport, rețea de canalizare și condiții decente de activitate în piață. Sunt doar câteva dintre problemele pe care liderul Partidului Nostru, Renato Usatîi, a promis să le rezolve imediat, în orașul Fălești și suburbiile acestuia, dar și în localitățile din raionul Fălești în care vor ieși învingători primarii Partidului Nostru.

Usatîi a stat de vorbă astăzi cu câteva sute de oameni, nerăbdători să-i spună off-ul. Cei din orașul său de baștină, Fălești, s-au plâns pe lipsa apei de calitate, iar comercianții de la piață, pe condițiile în care sunt nevoiți să muncească. Toate au fost ascultate și notate atent și de către candidatul la funcția de primar al orașului din partea Partidului Nostru, Alexandr Severin, care s-a clasat pe primul loc la scrutinul local din 20 octombrie, cu aproximativ 40% din voturi.  Renato Usatîi le-a promis oamenilor că noua administrație a orașului, dacă va fi condusă de Alexandr Severin, va face ordine, așa cum a făcut el la Bălți.

În suburbia „Fabrica de Zahăr”, locuitorii, pentru mulți dintre care Fabrica de Zahăr din Fălești reprezintă singura sau principala sursă de venit, sunt extrem de îngrijorați de faptul că aceasta ar urma să se închidă. Renato Usatîi a accentuat necesitatea unor reforme legislative care să protejeze producătorul autohton. În acest context el a menționat că pericolul este alimentat de importului masiv din Ucraina, inclusiv prin contrabandă. Într-o situație similară sunt și fabricile de lactate. 

Sunt legi care trebuie modificate urgent – începând cu legislația ce ține de farmacii și terminând cu fabricile, rămase puține în țara noastră. Mâine-poimâine o să se închidă fabrica de lactate JLC, fabrica de lactate din Florești este „pe burtă”. Dacă permitem accesul pe piață a mărfurilor străine și nu le punem taxe, toate întreprinderile noastre o să “moară”, iar oamenii o să rămână pe drumuri.”

În alt capăt al orașului, oamenii de la „Gara Fălești” spun că se tem să se îmbolnăvească pentru că nu au o farmacie. Soluția este însă la autoritățile centrale, spune Renato Usatîi, care a menționat că avem nevoie de farmacii de stat și, în general, trebuie modificată legea cu privire la farmacii, pentru că în prezent marile companii importatoare își bat  joc de oameni și impun prețuri exagerate. 

Acum toate farmaciile aparțin câtorva persoane care stau în restaurante și decid cât vor costa medicamentele. Trebuie să-i cerem Guvernului să revină la farmaciile de stat”, a menționat liderul Partidului Nostru.

Până se va rezolva însă această problemă, el le-a promis celor din cartierul „Planul nou” al acestei suburbii că echipa de experți pe care o va contracta pentru a atrage investiții și granturi străine, în localitățile în care vor învinge candidații Partidului Nostru, va identifica o soluție pentru a le asigura o rețea de canalizare.

Și în comuna Călugăr, alături de candidata Partidului Nostru la funcția de primar, Valentina Șalamai, Renato Usatîi a menționat  că echipa de specialiști în atragerea proiectelor și finanțărilor externe va putea rezolva probleme precum: construcția apeductului, iluminarea străzilor, renovarea blocului alimentar al grădiniței „Albinuța”, și transportul.

Pentru ultima, Renato Usatîi a și găsit soluția. El a spus că ar putea cumpăra un microbuz în leasing pe care să-l achite în decurs de patru ani din cei 100 de mii de lei, acordați anual de hramul localităților, conduse de primari ai Partidului Nostru.

Și în satul Ilenuța, Renato Usatîi a amintit că a ajutat personal toate localitățile în care în anul 2015 au învins candidații Partidului Nostru – câte 200 de mii de lei în fiecare an pentru orașe și câte 100 de mii în sate. În schimb, menționează liderul formațiunii, Partidul Socialiștilor care tot atunci a învins în doar două orașe, nu a făcut nimic pentru acestea, chiar dacă spre formațiune nu au fost aruncate săgeți, iar membrii acesteia nu au fost persecutați, așa cum s-a întâmplat cu cei ai Partidului Nostru. 

În 2015 socialiștii au câștigat în două orașe – Ocnița și Briceni. Arătați-mi vă rog un km de trotuar la Briceni și un km de iluminare stradală la Ocnița pe care Dodon să-i fi făcut în 4 ani. Ei nu au făcut nimic în aceste 2 orașe mici, dar acum pe toate panourile electorale se laudă că vor reconstrui toate orașele din țară. Ei au avut finanțe pentru a face măcar ceva în cele două orașe, dar nu au făcut nimic”, a spus revoltat Usatîi.

În acest context, el le-a recomandat oamenilor să ceară Guvernului, Parlamentului și deputaților aleși în circumscripția lor, rezolvarea problemelor care nu țin de competența administrației locale. 

Din circumscripția Fălești a fost ales Oleg Savva din partea socialiștilor. Un deputat din partea unei circumscripții trebuie să reprezinte interesele oamenilor. Eu pe acest deputat nu l-am văzut la tribuna Parlamentului în care să pună în discuție problemele de la Fălești. Așteptați alte alegeri, dar asta e cea mai mare greșeală”, a declarat Renato Usatîi și i-a îndemnat pe oameni, în cazul în care problemele nu se rezolvă, să iasă la proteste, la care spune că ar putea să se alăture și el.

Duminică, Renato Usatîi a mai discutat cu locuitorii satului Rediul de Jos, pe care i-a felicitat cu hramul localității, dar a vizitat și comuna Pompa, unde candidatul Partidului Nostru, Roman Goracioc, a obținut aproape 48% din voturi în primul tur al alegerilor locale generale.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...

Comments are closed.