/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 792: Rachete secrete și paradoxul invaziei ruse. Kremlinul vrea să saboteze summitul de pace

Doi tineri, snopiți în bătăi în Parcul Catedralei din Chișinău, de șapte indivizi beți

missing
27 octombrie 2019, ora 11:51

Doi tineri au fost snopiți în bătăi în centrul Chișinăului, de către șapte indivizi beți, din motiv că aceștia ar fi refuzat să le dea bicicletele cu care se plimbau. Cazul a avut loc joi seara, în Parcul Catedralei, scrie Anticoruptie.md.

Potrivit sursei citate, unul dintre băieții bătuți a ajuns ulterior la spital în stare gravă, fiind internat la terapie intensivă. Amicul acestuia s-a ales cu lovituri mai puține și a reușit să fugă. Cazul a fost sesizat de trecători care au chemat ambulanța și poliția.

Mama băiatului care a ajuns la spital le-a povestit jurnaliștilor că cei șapte indivizi, care sunt studenți la o universitate din Chișinău, au fost escortați la poliție, dar ulterior au fost eliberați pentru că „nu prezentau pericol pentru societate”.

Tatăl băiatului care a ajuns la spital, Nicolae Crăciun, fost șef al Direcției Funciare din cadrul Primăriei Chișinău, a povestit pentru Ziarul de Gardă clipele de coșmar prin care trece familia sa: „Joi, 24.10.2019 pe la ora 11.40 (noaptea, n.r.), noi am fost telefonați de fiul Lucian, care a reușit să ne comunice că este în salvare și că a fost bătut. Respectiv, eu împreună cu soţia ne-am deplasat la Spitalul de Urgenţă unde l-am gasit pe Lucian şi pe Anton prietenul său, în cărucior, în holul Spitalului de Urgenţă, la primul etaj. La întrebarea mea către medicul de gardă privind cauza neintervenirii cu investigaţii, având în vedere starea gravă în care se afla fiul meu, capul căruia era însângerat, ochii inflamați şi însângerați, încât nu-i putea deschide deloc, buza ruptă şi dinţii de jos distruşi, mi s-a explicat că încă nu este întrodus în baza de date. După aproximativ 40 minute de aşteptare, deoarece nu se lua nici o atitudine, am fost nevoit să ridic vocea şi să insist să fie acordat ajutor şi să se facă investigaţiile necesare, pentru că, în asa situaţii, orice clipă e importantă pentu a salva viaţa, iar ei au în loc să se ocupe de pacient au chemat poliţia, motivând că eu sunt agresiv. Ulterior la faţa locului a sosit un echipaj de poliţie care a constatat că nu este nici o agresiune din parte mea, ci, din contra medicii au avut un comportament neadecvat şi iresponsabil”, povestește tatăl băiatului.

Părintele zice că abia peste o oră, după ce ei au insistat, medicii i-au făcut pacientului o tomografie.

Sursa citată scrie că pe acest caz a fost pornită o cauză penală pentru huliganism. În timp ce avocatul familiei băiatului care a ajuns la spital, Ion Vîzdoagă, spune că, potrivit declarațiilor victimelor, indivizii au vrut să le fure bicicletele, astfel, acțiunile lor trebuie calificate drept tâlhărie, nu huliganism.

Citiți continuarea articolului pe Zdg.md.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram