În urma acestei victorii, Halep o va depăşi pe Maria Şarapova în ierarhia WTA şi va reveni pe poziţia a doua în lume.

În ultimul act, românca o va întâlni pe Serena Williams. Liderul mondial a avansat în finală tot după un succes în două seturi, 6-4, 6-3, în faţa Elinei Svitolina.

La conferinţa de presă de la finalul jocului, Serena Williams a vorbit despre marea finală, răspunzând întrebărilor reporterilor din sală. 

În primul meci pe care l-ai jucat în Singapore contra Simonei, cât de surprinsă ai fost? E evident că ai fost pregătită în al doilea meci, dar nu v-aţi mai întâlnit de multă vreme.

A jucat foarte bine contra mea. A venit pe teren cu o sete mare de răzbunare. Sper că voi fi gata mâine pentru acelaşi lucru, dacă situaţia se va mai repeta. Trebui să fii pregătit. Poate eu n-am fost pregătită atunci, dar acum sper să joc bine în finală.

Simona va urca pe locul 2 în topul WTA, dar când a fost întrebată despre posibilitatea de urca pe locul 1 a spus că este un obiectiv imposibil cât timp încă te afli în activitate. 

Ei bine, nu ştiu. Ea are un joc excelent. Normal că vreau să domin clasamentul cât timp voi juca şi sunt sigură că şi ea îşi doreşte asta. Cred că are o şansă reală, dar sunt mulţi care vor să fie în top. Eu lupt mereu să dau tot ce e mai bun din mine şi e nevoie de multă muncă pentru a ajunge acolo.