image
Sursa foto: cnet.com

Datele a 7,5 milioane de clienţi Adobe au fost făcute publice pe internet

Datele a 7,5 milioane de clienţi ai companiei de software Adobe au fost făcute publice pe internet, din greşeală, a declarat o sursă apropiată situaţiei, citată de Bloomberg.

Adobe s-a ocupat de vulnerabilitate în aceeaşi zi în care aceasta a fost descoperită, pe 19 octombrie, a declarat persoana respectivă. Producătorul de software din San Jose, din California, a declarat că a oprit accesul publicului la o bază de date cu adresele de e-mail ale clienţilor săptămâna trecută, potrivit unei postări pe blog.

„Această problemă nu a fost legată şi nici nu a afectat funcţionarea produselor sau serviciilor Adobe de bază”, se arată în comunicat. „Analizăm procesele noastre de dezvoltare pentru a preveni apariţia unei probleme similare în viitor.”

Un cercetător a găsit, de asemenea, datele de identificare ale clienţilor, starea abonamentului şi situaţia plăţilor, potrivit site-ului Comparitech, care a raportat pentru prima dată problema de securitate. Informaţiile nu includeau parole sau informaţii financiare, a spus Adobe în postare.

Adobe este lider de piaţă în software-ul de creaţie, cu produse care includ aplicaţiile Photoshop, Illustrator, InDesign şi Premiere. Recenta scurgere de date este mult mai mică decât cea din 2013, când hackerii au furat nume de utilizator şi parole criptate pentru 38 de milioane de clienţi.

Noutăţile partenerilor

comentarii: