Liviu Dragnea va ieși o zi din închisoare

Liviu Dragnea, fost președinte PSD România, a solicitat și a primit o zi de permisie din Penitenciarul Rahova, unde execută o pedeapsă de 3 ani și 6 luni de închisoare, relatează G4Media.ro citând surse din cadrul Administrației Naționale a Penitenciarelor.

Foto: psd

Fostul lider PSD a obținut ziua de permisie la începutul lunii noiembrie, precizează sursa citată.

„După aproape 5 luni de pușcărie - mai bine zis 2 luni, fiindcă minimum 3 luni sunt necesare pentru cunoașterea locului de deținere a celui care a suprimat, prin partidul pe care l-a condus, sistemul penitenciar și a tratat cu sfidare condițiile de muncă ale polițiștilor din penitenciare, beneficiază de permisiunea ieșirii din penitenciar pentru 1 zi”, a declarat Sorin Dumitrașcu, liderul Federației Sindicatelor din Administrația Penitenciarelor, pentru Mediafax.

Liviu Dragnea a fost condamnat definitiv la 3 ani și 6 luni de închisoare cu executare în dosarul angajărilor fictive de la Protecția Copilului Teleorman, pe 27 mai, la o zi după alegerile europarlamentare.

G4Media mai relatează că Dragnea a avut două tentative de a scăpa de detenție prin utilizarea a două căi extraordonare de atac a sentinței judecătorești definitive: o contestație în anulare, formulată pe 18 octombrie, și un recurs în casație, depus pe 22 octombrie.

Potrivit legii, la recursul în casație, se casează sentința si se rejudecă. La contestația în anulare se anulează pedeapsa si se rejudecă apelul. La recursul în casație sunt luate în calcul chestiuni ce țin de substanța infracțiunii sau de modul în care a fost stabilită pedeapsa, iar la contestația în anulare – chestiuni de procedură.


Pub