(foto) Fericirea în Coreea de Nord: să faci baie, să ridici privirea și să-l vezi pe Kim Jong Un zâmbind la tine de pe marginea piscinei

Liderul nord-coreean, Kim Jong Un, poate fi văzut, într-o serie de imagini inedite, publicate pe site-ul agenției de știri din Coreea de Nord, într-o vizită la un centru spa din această țară, informează CNN.

Vizita s-a desfășurat într-o stațiune balneară, cu izvoare termale, proaspăt renovată, din regiunea Yangdok a țării, scrie digi24.ro.

Foto: UNIMEDIA

Dar Kim Jong Un nu a venit aici ca să se relaxeze. Chiar dacă imaginile ni-l prezintă pe Liderul Suprem în cămașă albă, înconjurat de militari și stând, relaxat, pe marginea unui izvor cu ape termale și discutând cu câțiva tovarăși și tovarășe de nădejde.

Sau pe același Lider Suprem la un pas de a se arunca, îmbrăcat, într-o piscină în care aceiași militari testează, timid și cu zâmbetul pe buze, temperatura apei.

Vizita lui Kim Jong Un în această stațiune are o încărcătură simbolică: ea vine în contextul în care, cu doar o zi în urmă, King Jong Un ordonase demolarea clădirilor unui complex turistic construit în Coreea de Nord de o societate sud-coreeană. Respectivul complex, situat în stațiunea montană Kumgang, în apropierea frontierei dintre cele două țări, a fost construit de o filială a grupului sud-coreean Hyundai, cu scopul de a atrage turiști în zonă.

Situația s-a schimbat brusc după ce un soldat nord-coreean a împușcat, în 2008, o sud-coreană care se rătăcise.

După o vizită în zonă, Kim Jong-Un a criticat aspectul „mizerabil” al clădirilor și a ordonat „distrugerea tuturor instalațiilor dezagreabile”, pentru a „construi, în stilul nostru, noi facilități mai moderne”.

Astfel de „facilități mai moderne”, pe placul lui Kim Jong-Un, au fost ridicate în centrul spa din Yangdok, calificat de liderul nord-coreean drept „o destinație perfectă care îmbină cu succes caracteristicile geografice și ale mediului înconjurător natural din regiune”.

Kim Jong Un / Sursa:KCNA
Kim Jong Un / Sursa:KCNA
Kim Jong Un / Sursa:KCNA
Kim Jong Un / Sursa:KCNA

După ce a vizitat băile termale sau saunele de la fața locului, Kim Jong Un s-a așezat pe o bancă solidă, cu vedere panoramică asupra întregii stațiuni. El a descris complexul de la Yangdok drept unul „deosebit și absolut perfect”.


Pub