Angajații din Guvern, în frunte cu Maia Sandu au ieșit la plantat copaci: Până în anul 2030 urmează să fie împădurită cel puțin 16% din suprafața țării

Guvernul RM, în frunte cu Maia Sandu, au plantat astăzi mai mulți copaci cu ocazia Zilei Naționale de Înverzire a Plaiului. Sandu spune că îți propune ca până în anul 2030, 16% din teritoriul țării să fie împădurit.

Foto: gov.md

„O planetă verde înseamnă o planetă vie. Un copac sădit astăzi este o moștenire valoroasă pentru generațiile care urmează. Împreună, având grijă de mediu, putem face pământul un loc mai bun.

Azi, împreună cu colegii de la Cancelaria de Stat, am inaugurat Ziua Națională de Înverzire a Plaiului, plantând aproximativ două hectare de puieți de stejar pe un teren din preajma satului Văsieni, Ialoveni. Și colegii din cabinetul de miniștri, alături de echipele lor, au mers în diferite regiuni ale țării pentru a planta diverse specii de copaci. Am marcat astfel lansarea campaniei de înverzire a plaiului, la care participă anual mii de oameni din Moldova.

Sprijinirea pădurilor noastre și rezolvarea problemelor de mediu constituie o prioritate pentru Guvern. Fără păduri Republica Moldova ar fi ca fără plămâni, iar viața în țara noastră ar fi imposibilă. În prezent, mai puțin de 11% din teritoriul țării noastre e acoperit de păduri. Ne propunem ca până în anul 2030 să fie împădurită cel puțin 16% din suprafața țării. Trebuie să explicăm și copiilor cât de important este mediul pentru noi și sper să avem mai multe campanii similare, în care să putem lucra împreună pentru binele comunității.

Guvernul la plantat copaci / Sursa:gov.md
Guvernul la plantat copaci / Sursa:gov.md
Guvernul la plantat copaci / Sursa:gov.md
Guvernul la plantat copaci / Sursa:gov.md
Guvernul la plantat copaci / Sursa:gov.md

Campania va dura câteva săptămâni și se va desfășura pe teritoriul întregii țări. Anul acesta, Agenția „Moldsilva” a pregătit pentru plantare 14 milioane de puieți de 60 de specii - fiecare dintre noi poate planta câțiva copaci. Vă îndemn să ieșiți astăzi și în săptămânile ce urmează la înverzirea plaiului! Să plantăm paltini, arțari, salcâmi, stejari, frasini, brazi, de care se ne putem bucura, alături de copiii noștri, peste câțiva ani”, se arată într-o postare pe pagina sa de Facebook.


Pub