După Guvern, și militarii Armatei Naţionale au plantat copaci de Ziua Naţională de Înverzire a Plaiului

Efectivul Armatei Naţionale au participat astăzi la plantarea copacilor în cadrul acţiunii „Un arbore pentru dăinuirea noastră”, organizată cu ocazia Zilei Naţionale de Înverzire a Plaiului. Asta, în timp ce și Guvernul și angajații Cancelariei de Stat au ieșit la plantat copaci.

Foto: army.md

Ministrul Apărării Pavel Voicu, împreună cu reprezentanţii conducerii Ministerului Apărării și Marelui Stat Major al Armatei Naţionale, militari şi angajaţi civili ai Armatei Naţionale au plantat puieți de stejari pe o suprafață de circa cinci hectare. Sădirea puieţilor a avut loc pe teritoriul Întreprinderii silvice Călărași, în cadrul ocolului silvic Călărași.

De asemenea, militarii au sădit atât în municipiul Chişinău, cât şi în garnizoanele militare din Florești şi Căușeni diferite specii de arbori şi arbuşti: arţari, frasini, nuci şi tei. Regenerarea spaţiilor verzi a avut loc și pe teritoriul adiacent al Complexului Memorial „Capul de Pod Șerpeni”.

Totodată, studenţii Academiei Militare “Alexandru cel Bun” au efectuat lucrări de salubrizare a albiei râului Bîc pe o suprafaţă de cinci hectare. În urma lucrărilor au fost adunate circa 20 de tone de gunoi menajer cu implicarea serviciilor de colectare și transportare a deșeurilor prestate de către ÎM “Regia Autosalubritate”.

În total, pe parcursul Zilei Naţionale de Înverzire a Plaiului, militarii şi angajaţii civili ai Armatei Naţionale au sădit circa 6000 de arbori şi arbuşti.

Ziua Națională de Înverzire a Plaiului ”Un arbore pentru dăinuirea noastră” este principala campanie națională de plantare a arborilor. Ea a fost instituită prin decret prezidențial în anul 1995. Inițial, acțiunea de înverzire avea loc primăvara, în luna aprilie, iar din anul 2011 se desfășoară în ultima sâmbătă a lunii octombrie.


Pub