Image-Description
NASA vrea să trimită în 2022 un robot care să caute apă pe Lună (VIDEO)
Externe 26 octombrie 2019, 14:32 | 1555

NASA va trimite, în 2022, un robot de mărimea unei mașini de golf pe Lună pentru a căuta depozite de apă sub suprafața corpului astronomic, într-un efort de a evalua resursele vitale înainte de o întoarcere a omului pe lună, programată în 2024.

Astfel, NASA vrea să vadă dacă astronauții vor putea folosi apa pentru a o bea sau să face combustibil de rachetă, a spus vineri Agenția spațială americană, relatează Reuters.

Robotul Viper parcurge kilometri întregi pe suprafața prăfoasă a Lunii pentru a arunca o privire amănunțită către ceea ce administratorul NASA Jim Bridenstine susține de luni de zile a fi pungi subterane cu ”sute de milioane de tone de apă înghețată” care ar putea ajuta să transforme singurul satelit natural permanent al Pământului într-un punct de plecare către Marte.

”VIPER va analiza unde este apă înghețată. Vom putea să descrie apa înghețată și apoi să sondăm”, a spus vineri Bridenstine la Congresul Astronautic Internațional de la Washington.

”De ce este important? Pentru că apa înghețată reprezintă ceva semnificativ. Ssusține viața”, a adăugat el.

VIPER (Volatiles Investigating Polar Exploration Rover) este așteptat să ajungă în regiunea polară de sud a Lunii în decembrie 2022, având asupra sa patru instrumente pentru a prelua probe din solul lunar pentru urme de hidrogen și oxigen - componentele de bază a apei care pot fi separate și sintetizate în combustibil.

VIPER va înregistra 100 de zile de date.

Opinia ta contează. Comentează!