/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 764: Explozii la Harkov și Zaporojie. ISW: Rusia probabil va pierde războiul

/VIDEO/ Edineț: Victima unui accident rutier a ieșit în stradă pentru a spune „Stop, accidente rutiere!”

26 octombrie 2019, ora 20:01

Raionul Edineț este cel mai periculos raion din nordul țării la capitolul accidente rutiere. De la începutul acestu an, aici  au avut loc 26 de accidente, soldate cu 15 morți. Pentru a preveni aceste tragedii, Inspectoratul de Poliție Edineț, în colaborare cu Regimentul de Patrulare Nord, dar și cu implicarea reprezentanților  societății civile, au demarat caravana „Stop, accidente rutiere!”, transmite nordnews.md.

Alexei Levință a rămas cu sechele pe viață în urma unui accident rutier produs acum 16 ani. Bărbatul spune că regretă ziua în care, împreună cu mai mulți amici, au urcat beți în automobil. Atunci, două persoane au murit pe loc.

“Stai la masă și te gândești că o sută de grame nu va fi nimic grav, o sută de grame, o sută cincizeci, iar după asta începi a consuma mai mult. Tu nu simți că ești beat și nu poți reacționa, dar în rezultat, și eu sunt ca exemplu, poți ajunge așa ca mine. Aici sunt poze cum eram eu și ce făceam până la accident, o sticlă de vodkă și iată, la așa stare ajungi, cu bastonul am în vedere”, spune bărbatul.

Azi, Alexei Levință a decis că chiar el poate face schimbarea, vorbindu-le șoferilor din trafic despre propria experiență tristă.

—Țineți cont de dauna alcoolului la volan, eu știu pe propria piele.

—Dvs ați suferit din cauza accidentului rutier?

—Da, da, tot din cauza alcoolului.

—Mai bine învățați pe greșelile altora, decât pe ale voastre. Iată de asta mereu gândiți-vă la cei apropiați. Mulțumesc!

Nici cei mai mici pietoni nu au rămas indiferenți. Ei au venit cu un mesaj către conducătorii auto.

Venim cu un mesaj către dvs: „Vreau să trăiesc! Stop accidente rutiere, NU alcoolului la volan!” , au îndemnat copiii.

Eu susțin în totalitate, la volan nu trebuie de servit în nici un caz, vrei să servești, stai acasă, iată ce pot să spun.

Eu susțin foarte mult, iar dorința mea ar fi, când sunt prinși băuți la volan, să le fie ridicat permisul, pentru că eu foarte mult circul și văd multe situații neplăcute” , declară șoferii.

Mașini făcute zob, cadavre, oameni blocați între fiarele mașinilor, asta văd evacuatorii, care s-au alăturat caravanei.

„Numai în ultima lună sunt mai mult de zece accidente la noi în raion, pe care îi transportăm la parcare specială. Sunt foarte strașnice și cu mulți decedați. La fața locului când ne deplasăm, este foarte strașnic și înfiorător”, mărturisește un șofer de evacuator.

În majoritatea cazurilor, accidentele rutiere sunt provocate de șoferi în stare de ebrietate, de viteza excesivă sau de ieșirea pe contrasens.

Toate mijloacele de transport, care sunt aici, au fost implicate în accidente rutiere pe teritoriul raionului Edine, în anul 2019. Pe teritoriul Raionului Edineț avem douăzeci și șase de accidente rutiere, dintre care cincisprezece persoane sunt decedate”, spune reprezentantul Plutonului Edineț, Ocnița, Briceni, Iurie Burlacu.

O diminuare a numărului accidentelor rutiere s-a înregistrat în raioanele Sîngerei, Fălești, Rîșcani, Ocnița și Briceni.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram