(video/update) Aurel Postică la Adunarea Generală a Judecătorilor: „Astăzi nu este o adunare deliberativă din lipsă de cvorum”

În aceste momente se desfășoară Adunarea Generală a Judecătorilor (AGJ), unde se va decide numirea noilor membri ai Consiliului Superior al Magistraturii (CSM).

Foto: privesc.eu

(update 10:51) Aurel Postică, judecător: „Astăzi nu este o adunare deliberativă, nu avem cvorum așa cum prevede regulamentul. Pentru astăzi a fost planificată AGJ. Chiar dacă nu am întâlnit numărul necesar de voturi, întrunirea este perfect legală în ciuda intimidărilor.”

(update 10:18) Membrii Adunării Generale a Judecătorilor nu au venit la ședința extraordinară, deocamdată.

(update 10:02) Ședința extraordinară a Adunării Generale a Judecătorilor a început cu protest din partea activistului civic Pavel Grigorciuc. În sală nu se află niciun judecător deocamdată, iar la masa unde aceștia urmează să se întrunească, sunt plasate pancarte cu mesaje „Jos corupția, „Eliberare deținuților”. De asemenea, pe masa acestora au fost plasați bani.

(10:00) Adunarea generală extraordinară a judecătorilor are loc astăzi, la Casa Sindicatelor. Judecătorii adunați urmează să decidă numirea noilor membri ai Consiliului Superior al Magistraturii (CSM). Exercitarea atribuțiilor administrative ale președintelui CSM, până la desemnarea noului președinte al CSM, a fost desemnată mebrului CSM Ion Postu. Membru supleant, Mariana Grama.

UNIMEDIA transmite live:

UNIMEDIA amintește că Ministra Justiției, Olesea Stamate, susține că desfășurarea celei de-a doua ședințe extraordinare a Adunării Generale a Judecătorilor pe 25 octombrie este ilegală, iar hotărârile aprobate în cadrul acelei ședințe nu vor fi recunoscute. Dacă la prima întrunire magistrații au votat pentru retragerea mandatelor actualei conduceri ai Consiliului Superior al Magistraturii (CSM), iată că vineri urmează să se decidă numele noilor membri ai CSM. De menționat că ieri, 22 octombrie, președintele interimar al CSM, Dorel Musteață, a venit cu un mesaj în care a declarat că „niciun membru nu-și va da demisia”.

De asemenea, cu puțin timp în urmă, prim ministra Maia Sandu a venit cu un mesaj către judecătorii care urmează să se întrunească în cadrul Adunării Generale a Judecătorilor, menționând că aceștia nu trebuie să se lase manipulați de grupuri de interese.


Pub