Octavian Țîcu: PPDA-ul lui Năstase m-a lăsat cu fundul pe gheață, iar Maia Sandu a dus la scindarea Blocului ACUM

Fostul candidat la funcția de primar al capitalei, Octavian Țîcu, deputat neafiliat în fracțiunea Blocului ACUM, susține că Partidul Politic Platforma Demnitate și Adevăr, condus de Andrei Năstase, din care făcuse parte până la alegerile parlamentare din februarie curent, l-a lăsat „cu fundul pe gheață” în campania electorală a acelui scrutin. El mai spune că Maia Sandu a dus la scindarea blocului, insistând pe crearea a doua fracțiuni separate în Parlament. Declarațiile au fost făcute în cadrul emisiunii „Puterea a 4-a”.

Octavian Țîcu a făcut dezvăluiri din culisele creării fracțiunii Blocului ACUM în Legislativ, dar și despre participarea sa în campania electorală pentru alegerile parlamentare.

„Blocul a fost scindat din cauza Maiei Sandu, Andrei Năstase a vrut bloc unitar și fracțiune unică, poziționările în guvernare să fie sistemice, nu fracționate pe linie de partid, cu oameni care reprezintă doar linia de partid. Campania electorală am făcut-o cu PAS-ul, la Ungheni toată campania am făcut-o cu PAS. PPDA la jumătate de campanie m-a lăsat cu fundul pe gheață și eu a trebuit să fac campanie cu 27 de mii și cu 12 oameni. Am făcut campanie cu 27 de mii, bani pe care eu i-am plătit din buzunarul meu și cu 12 oameni de la PAS și m-am dus în fracțiunea lui Năstase pentru menținerea echilibrului blocului”, a relatat acesta.

Propunerea Maiei Sandu de a avea două fracțiuni nu a fost logică, spune Octavian Țîrcu: „Blocul s-a făcut din 3 componente, care n-au fost respectate. S-a pus egoismul de partid în față și s-au creat două fracțiuni pe care noi am fost obligați să le alegem. Au fost 7 oameni care au venit neafiliați politic și ce nu mi-a plăcut foarte mult este faptul că au fost înstrăinați mulți oameni din societatea civilă, care au contribuit la crearea acestei sinergii a blocului, spre exemplu: Ștefan Gligor, Pașa, Tofilat, doamna Grecu”.

„Lucrurile s-au făcut în așa fel încât găștile de partid să aibă prioritate, oamenii pe care și-au bazat loialitatea Andrei Năstase și Maia Sandu, și asta a lovit profund în esența blocului. Când s-a procedat la scindare pe linie de partid, am înțeles că nu există bloc”, a conchis Octavian Țîcu.


Pub