Aparatele dentare pot provoca leziuni minore ale mucoasei gurii

Leziunile minore ale mucoasei gurii pot fi cauzate de mușcăturile proprii accidentale, dar mai frecvent sunt asociate cu rănile mici ale gurii cauzate de aparatele dentare sau de alte dispozitive și proteze dentare care reglează dantura. Aparatele dentare de obicei cauzează durere în ziua în care sunt montate, apoi durerea scade curând în intensitate.

Foto: Aparatele dentare

Dar acestea pot provoca și ulcerații - de ex. chiar în partea anterioară a gurii - când irită mucoasa. În astfel de cazuri, dentistul sau ortodontul vă poate oferi o anumită ceară transparentă pe care să o aplicați pe acel segment al aparatului care provoacă problema. Tratarea leziunii va favoriza vindecarea și regenerarea celulară, va duce la dispariția durerii și protecția regiunii afectate contra infecțiilor.

Mai multe informații despre leziunile cavității bucale găsiți pe www.anaftin.md

anafin / Sursa:anafin

Anaftin® poate ameliora durerea și favorizează vindecarea ulcerațiilor bucale. Anaftin® poate ajuta la izolarea terminațiilor nervoase expuse și la crearea unui mediu care favorizează vindecarea tisulară. O modalitate rapidă de a reduce durerea este acoperirea ulcerației cu o membrană de protecție: învelișul format de Anaftin® formează un scut pentru terminațiunile nervoase expuse ale leziunii (aftei) contra altor iritanți. Pacienții spun că ameliorarea durerii survine aproape imediat. Durează mai puțin de 2 minute pentru a se simți mai bine, deoarece nivelul durerii este mai redus. Deși rapid, efectul de reducere a durerii prin acoperirea ulcerației este unul de durată. Perioada medie de reducere a durerii de către Anaftin® este 5,5 ore. În managementul leziunilor, în afară de protecția contra durerii, ingredientele din componența Anaftin® (de ex. Aloe Vera și acidul hialuronic) favorizează vindecarea leziunilor din cavitatea bucală și crează condiții favorabile pentru profilaxia eficientă a altor ulcerații. În cazul stomatitei severe sau recurente, trebuie să fiți consultat de către medicul sau stomatologul dumneavoastră, preferabil – un specialist în medicina orală. Mai multe informații găsiți pe www.anaftin.md

Reprezentanţa “Berlin-Chemie/Menarini” în Republica Moldova str. Alexandru cel Bun, 85, or. Chişinău, MD-2012, Tel.: (+373 22) 21 25 58; (+373 22) 24 33 95; Fax: (+373 22) 24 42 84.

Berlin-chemie Menarini / Sursa:Berlin-chemie Menarini

Codul materialului: MD_ANA-13-2018_v01_web. Data elaborării: 22.06.2018.


// console.log('no ads situation')